ANKARA Yenimahalle Belediyesi imzasını attığı projelerle adından söz ettirmeye, dünya ülkeleri tarafından tanınmaya ve örnek bir belediye olmaya devam ediyor.

Yenimahalle Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ulusal Ajans Erasmus+ Gençlik Değişimleri programı kapsamında hazırlanan " 1. Dünya Gençleri Antalya’da Oryantiring ile Buluşuyor" isimli proje yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Yenimahalle Belediyesi, Kanyon Gençlik ve Doğa Sporları, Neo Doğa Sporları, Polonya(My Dreams Come True Association) ve Romanya (IMAGO MUNDI) ortaklıklarıyla gerçekleşen proje, gençlere eğitici, renkli ve keyifli anlar yaşattı.

GENÇLER EĞLENİRKEN ÖĞRENDİ

Kent merkezlerinde yaşayan 15-29 yaş arası gençleri spora teşvik etmek, kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, çevre bilincini geliştirmek, diğer kültür ve ülkelerdeki gençlerle sportif aktivitelerle bir araya gelerek sosyalleşmelerini ve kültürler arası kaynaşmalarını sağlamak amacı ile yapılan proje amacına da başarıyla ulaştı.

Projenin 8 günlük takviminde, Türkiye Ulusal Ajansı eğitmenleri Burak Demircan ve Özgür Yaşar Akyar, yaygın eğitim ve tekniklerini kullanarak katılımcıların kültürler arası bilgi paylaşımına açık olmalarına, faaliyetlere aktif katılabilmelerine ve sosyalleşmelerine katkı sağladı. Eğitmenlerinden Ali Elgün ve Veysel Güler ise gençlere, oryantiring sporunu tanıtmak ve uygulamaya dökmek kısmında eğitimler verdi.

SPOR VE KÜLTÜR HARMANI

Proje kapsamında katılımcılar, hem farklı bir spor dalı ile tanışma hem de Antalya şehrinde kültürel geziler yapma şansını yakaladı. İlk 2 günden sonra teorik eğitimlerini tamamlayan ekip, oryantiring sporunu öğrenmek için alan uygulamalarına geçiş yaptı. Etkinlikler, Kaleiçi, Cam Piramit, Phaselis, Düden Şelalesi, Kurşunlu Şelalesi gibi Antalya’nın kültürel zenginlikleri olan noktalarda gerçekleştirildi. Bu yüzden kendini şanslı hisseden katılımcılar, "Antalya’nın tarihini, doğasını, kültürünü öğrenirken bir yandan da spor aktivitelerini yapmak bizler için harika bir deneyim oldu" ifadelerini kullandılar.

Polonya, Romanya ve Türkiye grupları kendi ülkelerini ve kültürlerini tanıttıkları gecelerle projeye renk kattı. Bu sayede gençler kendi ülkeleri dışında diğer ülkeleri tanıyarak kültür harmanı oluşturdu.

KATILIMCILARA ULUSLARARASI SERTİFİKA

Son gün yapılan törenle 8 gün süren proje takvimini başarıyla tamamlayan katılımcılara Youth Pass Sertifikaları, eğitmenlere ise plaketleri takdim edildi. Uluslararası geçerliliği olan sertifikaları alan gençler, " Bu projeye katılmak diğer ülkeleri tanımamıza, onların kültürünü ve dillerini öğrenerek ufkumuzun genişlemesine, en önemlisi de oryantiring sporunu tanımamıza ve sevmemize sebep oldu. Burada çok güzel arkadaşlıklar ve bilgiler edindik" sözleriyle memnuniyetlerini dile getirdi.