MUĞLA  - Muğla ve ilçelerinde oylarını kullanan vatandaşlar, sıcak havanın keyfini denizde çıkardı.

Muğla'da genel seçim için sandık başına giden seçmenler, oy kullanma işlemlerinin ardından sahilde güneşlendi. Hava sıcaklığının 24 dereceye kadar yükseldiği Fethiye, Bodrum, Ortaca ve Datça ilçelerinde bazı vatandaşlar denize girdi. Sıcak havayı fırsat bilen bazı vatandaşlar ise güneşlenip sahilde kitap okudu.

Sahile gelen vatandaşlardan Burhan Arıker, ailesi ile sabah saatlerinde vatandaşlık görevini yerine getirerek oy kullandıklarını belirterek, "Sıcak havayı fırsat bilerek ailemle Ölüdeniz'de denize girdim. Burada hava çok güzel, adeta yaz havasını andırıyor. Mevsimin son günlerinde denize girmek çok keyifli" dedi.

Datça'da denize girmek için Hastanealtı Plajı'nı tercih eden vatandaşlardan emekli hazine avukatı Rengin Ortaç, yazları Datça'da yaşadığını ve kasıma kadar bölgede kaldığını söyledi.

Oyunu kullanıp bugün Datça'dan ayrılacağını belirten Ortaç, "Oyumu kullandım ondan sonra da deniz kenarına geldim. Bu harika bir şey. Ülkenin hemen hemen her yerinde kış hakimken biz burada denize giriyoruz. Datça'nın doğası çok güzel, mevsim bir harika. Kasım ayında bile deniz çok sıcak" dedi.

Ortaca ilçesindeki Sarıgerme Plajı'nda denize giren Aydın Azap, Almanya'da emekli olduktan sonra iki aydır Muğla'da yaşadığını söyledi. Türkiye'nin her köşesinin cennet olduğuna işaret eden Azap, "Bugün 1 Kasım. Kar yağan yerler var ama biz burada denize giriyoruz. İnsan başka ne isteyebilir ki. Bütün güzellikler burada" diye konuştu.

Mersin'de, bazı vatandaşlar oyunu kullandıktan sonra denize girdi

Hava sıcaklığının 25 dereceyi bulduğu Mersin'de oyunu kullanan vatandaşlardan bazıları, daha sonra denize girdi.

Kentin önemli tatil bölgelerinden Erdemli ilçesinde, vatandaşlardan bazıları oy verdikten sonra deniz kenarına gitti.

Hava sıcaklığının 25, deniz suyu sıcaklığının ise 20 derece olduğu bölgede vatandaşlar, UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne alınan Kızkalesi'nin manzarası eşliğinde, hem sıcak havanın hem de Akdeniz'in mavi sularının keyfini çıkardı. Bazı vatandaşlar da deniz bisikletiyle gezdi.

Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin Öztop, yurdun birçok bölgesinde soğuk havanın etkisini gösterdiğini, kentte ise sıcaklığın yüksek olması nedeniyle vatandaşların sahile akın ettiğini söyledi.

Demokrasi ile doğanın güzelliklerinin birlikte yaşandığını belirten Öztop, "Ülkemizde demokrasinin güzelliğini yaşıyoruz. Kimi vatandaşımız oyunu kullandıktan sonra Kızkalesi'ne denize girmeye geldi. Kimileri sahilde çocuklarıyla havanın güzelliğini avantaja dönüştürürken kimisi de deniz bisikletiyle tatilin tadını çıkarıyor. Ülkemiz dört mevsimi birlikte yaşıyor" dedi.
Editör: TE Bilisim