Öz Gıda İş Sendikası, Patiswiss fabrikalarında işçilerin yaşadığı mobing, tehdit ve şantaj nedeniyle eylem yapacaklarını açıkladı. Öz Gıda İş Ankara Şube Başkanı Duran Çiçek, Patiswiss Ostim fabrikası önünde yarın 15.00'te yapılacak eylem için "İşçi arkadaşlarımızın içeride maruz kaldığı mobing, tehdit, şantaj ve çalışma koşullarının kötülüğü nedeniyle bir basın açıklaması yapacağız. Tüm emekçi dostları davet ediyoruz" açıklamasında bulundu.

Şubat ayında "performans düşüklüğü" gerekçesiyle Patiswiss fabrikasından biri sendikalı iki işçi işten çıkarılmıştı. Geçtiğimiz günlerde bir tüketicinin "küflü çikolata" paylaşımına verdiği yanıtla eleştirilere konu olan Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yönetim kurulu başkanlığından istifasının ardından bugün Yıldız'ın yerine yerine eşi Ali Sinan Tunaoğlu'nun getirildiği açıklandı. İşten çıkarılan işçiler, Yıldız'ın istifasının bir şey ifade etmediğini, şirketle bağının devam edeceğini açıklamıştı. Öz Gıda İş Sendikası, Yıldız'ın birçok işçi davasında taraf olduğunu belirterek işten çıkarılan işçiler de fabrikanın hijyenik olmayan koşullarını ve yapılan mobbingi doğrulamıştı. 

3 uluslararası anlaşma TBMM'de kabul edildi 3 uluslararası anlaşma TBMM'de kabul edildi

Öz Gıda İş Sendikası, yarın Patiswiss fabrikası önünde yapılacak eylem çağrısında şu ifadeler yer aldı: 

"Aylardır Patiswiss çikolata fabrikalarının önünde yaptığımız eylemlerimize devam ediyoruz. Yarın saat 15.00'te Ostim'deki fabrikanın önünde işçi arkadaşlarımızın içeride maruz kaldığı mobing, tehdit, şantaj ve çalışma koşullarının kötülüğü nedeniyle bir basın açıklaması yapacağız. Tüm emekçi dostları davet ediyoruz"

Editör: Ahmet Çağatay Bayraktar