TBMM  - MHP Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, ABD'nin, PYD'yi terörist örgüt olarak görmediğine ilişkin açıklamasının, "Türkiye ile alay niteliği taşıdığını" söyledi.

Özdağ, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, AK Parti'nin etkin ve dinamik antiterör stratejisinin olmadığını öne sürdü.

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan terörle mücadele eylem planına ilişkin eleştirilerde bulunan Özdağ, büyükşehirlerde hangi önlemlerin alınacağının açık olmadığını; yurt içi ve yurt dışı ekonomik, barınma ve silah desteğinin nasıl kesileceği izah edilmediğini; PKK'nın boyutunu aşan ve elinde bulundurduğu tanksavar silahlarıyla hangi adımların atılacağının belli olmadığını savundu.

Özdağ, "En son önlem muhtemelen PKK'yı gülmekten öldürecek bir önlem. Türkiye'de yüzde 50'yi düşman gören ve yabancılaştıran hükümet, Ortadoğu'da kavga etmediği kimse kalmadıktan sonra şimdi terörle mücadelede için Kafkaslarda ve Balkanlarda birleştirici ruh harekatı yapacakmış. Bu, insanın kendisini kandırmasının hani boyuta çıktığını gösteriyor" dedi.

Davutoğlu'nun "AK Parti yeni Türkiye Cumhuriyeti'ni kuramamış olsaydı, Kobani'den, Bayırbucak'tan, Halep'ten gelenler nereye sığınacaktı?" açıklaması yaptığını iddia eden Özdağ, şöyle devam etti:

"Bu soru çok ayıp ve utanç verici. Sadece Bulgaristan'tan, AK Parti'nin iktidarda olmadığı çeşitli dönemlerde 962 bin kişi geldi. 1989'da Halepçe'den 70 bin Kürt Türkiye'ye sağındı, 1991 ve 1992'de 500 bin Türkmen ve Kürt ,Türkiye'ye sağındı. AKP o zaman da iktidarda yoktu. Sayın Davutoğlu, siz tarih içinde bir noktadan ibaretsiniz. Türkiye Cumhuriyeti ise büyük bir devlet. Sizden önce vardı ve size rağmen sizden sonra da var olacak."

Özdağ, Türkiye'nin Suriye müdahelesinin çok büyük bir hata olacağını ifade etti.

-"TBMM'ye karşı bir darbe girişimi"

Çok geç olmadan sıkı yönetim ilan edilmesini isteyen Özdağ, ellerinde Şırnaklıların gönderdiği, PKK kıyafetleri giymiş devlet görevilerinin listesi olduğunu bildirdi.

Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop'un "Teknik olarak bakarsanız parlamenter sistem kalmamıştır" açıklamasını anımsatan Özdağ, "Bu açıklama, Davutoğlu ve hükümete açık bir hakarettir. Şentop, hükümetin üfürükten bir hükümet olduğunu söylemiştir. Bu açıklama aynı zamanda TBMM'ye hakarettir, TBMM'ye karşı bir darbe girişimidir. Kimse Türkiye'de parlamenter sistemin olmadığını söyleyemez. Buna izin vermeyiz" ifadesini kullandı.

Özdağ, ABD'nin, PYD'yi terörist örgüt olarak görmediğine ilişkin açıklamasının hatırlatılması üzerine, "Bu açıklama Türkiye ile alay niteliği taşımaktadır. Büyükelçinin çağrılması ya da sert açıklama yapılması yeterli değildir. Hükümetin tavrını gördükten sonra görüşümüzü açıklayacağız" dedi.