GAZİANTEP - Geçtiğimiz günlerde partisinin Genel Başkan yardımcılığından istifa ederek kurultay çağrısı yapan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ'a Gaziantep İl Teşkilatı'ndan büyük tepki geldi. Özdağ'a açık çağrı yapan teşkilatlar, istifanın Genel Başkan yardımcılığı ile sınırlı kalmamasını, milletvekilliğinden de istifasını beklediklerini açıkladı.

Partinin Gaziantep teşkilatları tarafından hazırlanan ortak çağrı metninde, MHP Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, Kadın Kolları İl Başkanı Güler Dindar, Şahinbey İlçe BaşkanıCahit Çıkmaz, Şehitkamil İlçe Başkanı Aziz Yücel, Nizip İlçe Başkanı Yahya Tılmaz, Oğuzeliİlçe Başkanı Muharrem Özsert ve Yavuzeli İlçe Başkanı Süleyman Taşçı'nın imzaları yer aldı.

Açıklamada, MHP'ye karşı bir operasyon yürütüldüğüne dikkat çekilirken, Özdağ'a büyük bir tepki gösterildi. 7 Haziran'da olduğu gibi 1 Kasım seçimlerinde de Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin takdirleriyle kendilerine emanet olarak gönderilen birinci sıra kontenjan milletvekili adayı Özdağ'ın layıkıyla ağırlandığının belirtildiği açıklamada, Özdağ'ın teşkilatlardan ne istediyse verildiğini kaydedildi. Kendisine bir an olsun yalnızlık hissinin yaşattırılmadığı vurgulanırken, kendisinin istifa dahil, aldığı tüm kararları teşkilata bilgilendirme dahi yapmaksızın aldığı aktarıldı. Son istifa haberinin de seçim boyunca MHP aleyhine yayın yapan gazete ve televizyonlarda görüldüğü belirtilirken, şu ifadelere yer verildi: "Bu durum sayın vekil tarafından teşkilatlarımızın fiili olarak tasfiye edilmesidir. Başka şehirlerin sorunlarını parti içi demokrasi söyleminde arayacağına MHP’nin ana omurgası olan teşkilatların, kendi şehrinde, kendisi tarafından oluşturulan fiili tasfiye durumunu görmelidir. Açıklamalarında partimizin geleneğinde olmayan olağanüstü kongreye sayın Genel Başkanımızı davet ederken 'Rica ediyoruz’ ifadelerini kullanmışlardır. Sık söylediği ülkücü saygı çerçevesinde profesör ünvanı taşıyan sayın milletvekili eminim kendisinden üst makama hitap ederken 'arz' edileceğini bilmektedir. Bu ifade ve davranışların ülkücü terbiyeye uygun olmadığını bir kez daha hatırlatırız. Öncelikle Türk demokrasisinin nezaket sembolü, Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'den, hayatı çileyle yoğrulmuş milliyetçi- ülkücü kadrolardan, seçim boyunca her fedakarlığa katlanan teşkilatlarımız ve mensuplarından özür dilemesini ivedilikle beklemekteyiz. Ardından da teşkilatlar olarak, 'Devlet Bahçeli'yi savunmak, Anayasa'nın ilk 3 maddesini savunmaktır’ sözünü sayın Özdağ’a hatırlatarak sadece genel başkan yardımcılığından değil, milletvekilliğinden de istifalarını bekliyoruz."