ANKARA - Polatlı’nın sorunlarını tespit edip çözüm önerileri getirmeyi kendisine ilke edinen Polatlı Belediye Meclisi üyesi Mahir Özel, yok olmak üzere olan toplumu birlikte tutan değerlerin yeniden canlandırılması gerektiğini söyledi.

Polatlı Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Polatlı Belediye Meclisi 2016 yılı Mayıs Ayı 1. Birleşim 1. Oturumunda söz alan Mahir Özel, ‘’Kültürümüzün halkımıza yansıtılması ve benimsetilmesi dünyaca zengin tarih ve kültürel değerlere sahip bu topraklarda, Polatlı kültürünün halka yansıtılması ve benimsenmesi için öncelikle Belediye bünyesinde gerekli birimler oluşturulması duyurular yapılarak Polatlı halkı ve özellikle tarihi ve kültürel yapıya sahip kırsal mahallelerimizin bilinçlendirilerek çalışmalara katılımları sağlamalıdır’’ dedi.

Kürsüde Meclis üyelerine hitap eden Mahir Özel Şunları söyledi: ‘’Tarihi ve kültürel değere sahip her türlü objeler, söylenegelen hikâye, atasözü, anılar bir araya toplanmalıdır.

Tüm bunlar Belediyemiz güvencesinde oluşturulan bir müze ya da salonda sergilenip, düzenli bakımı sağlandığı gibi orijinaline uygun üretimi yapılan dokuma, boyama, gümüş işleme vb. el sanatları atölyeleri açılmalı, geleneksel hale gelen yemek yarışmasında ödül alanların halkımıza ve Polatlı’ ya dışardan gelen misafirlere sunumunun yapması sağlanmalıdır.

Halkımızın tüm doğal yaşantısının minyatürlerinin yapılması düşünülmelidir.

Müze ve sergilerin, yoldan geçenlerin de görüp gezebileceği noktalarda açılması düşünülmelidir.

Uluslararası festivallerimize renkli ilgi çekici özelliğiyle kültürel faaliyetlerimizin yaşatıldığı atölyeler damgasını vurmalıdır.

Tüm bu çalışmaların toplandığı kitap ve broşürler bastırarak hedeflenen yerlere dağıtımı yapılmalıdır.

Bizi biz yapan ve bir arada tutan, fakat günümüzde yok olmak üzere olan esnaflık kültürü ve ticari etiğin güzel örneklerini, tanıtım amacı ile açılan işyerlerinde sergileyerek genç nesillerin bilinçlenmesine hizmet etmek bu şehirde yaşayan herkesin tarihi sorumluluğu olarak yansıtılmalıdır.

Meclisimize saygı ile arz olunur.’’