Haber Merkezi - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Kütahya İl Başkanlığı'nı ziyaretinde, "Muhataplarımızla konuşuruz, isteklerimizi söyleriz, makamlara saygısızlık yapmayız, kimseyi dışlamayız ama sokaktan korkmayız, meydanları boş bırakmayız. Mücadeleyi de sonuna kadar yapacağız. Bu parti kaybedilmiş bütün hakları geri alacak. Anayasal hakları geri alacağız, sokaklardan korkmayacağız" diye konuştu. 

ANKA'dan Gülara Subaşı'nın haberine göre, iktidarın ekonomi politikalarını da eleştiren Özel, “Evet ekonomi zor durumda ama bunu bu hale getiren ne emeklidir ne emekçidir ne çiftçidir ne de Bağ- Kur'lu esnaftır. Bunu bu hale getirip sonra bir gölge IMF programıyla kemer sıkmak, tasarruf istemek, öğretmen atamamak, bunlar IMF'nin hayaletidir" dedi. 

CHP lideri Özgür Özel, yerel seçimlerin ardından partisinin seçimi kazandığı il ve ilçeleri ziyaret etmeye devam ediyor. 

Teşekkür ziyaretleri kapsamında, Kütahya'ya giden Özel'in buradaki ilk durağı CHP Kütahya İl Başkanlığı oldu. İl Başkanı Tamer Yenikaya ve Belediye Başkanı Eyüp Kahveciyi tebrik eden Özel, kutlamanın ardından partililere seslendi.

"Müzakere de edeceğiz, mücadele de edeceğiz"

"Geçen sene Cumhuriyet'in 100. yılında yapılan seçimleri kaybederek hem ülkede çok kişinin ama en çok da gençlerin umudunu kırmıştık" diyen Özel, sözlerini şöyle sürdürdü: 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran halkının yanında olacağız Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran halkının yanında olacağız

"Ondan sonra dedik ki; biz umut olacağız, heyecanı yeniden yakalacağız, partiyi ayağa kaldıracağız, hep birlikte başaracağız demiştik, inandınız. Bundan sonra bir sonraki seçimleri aynı şekilde kazanacağız. Bunun için herkese söylüyorum; gençleri partiye yönlendirin, üye yapın. Baba ocağının tapusu tek bir kişidedir; o da Mustafa Kemal Atatürk'tür. O yüzden Türkiye ittifakı diyoruz. O yüzden sadece sosyal demokratlara değil; muhafazakar demokratlara, milliyetçi demokratlara, liberal demokratlara, Kürdüyle, Türküyle, Lazıyla hangi etnisiteden olursa olsun Türkiye'nin bütün demokratlarına, Alevisine, Sünnisine herkese bu baba evinin kapısı açıktır. Türkiye İttifakı ikinci yüzyılın ilk seçimlerinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün partisini iktidar yapacaktır. O güne kadar arı gibi çalışacağız. Hiç şüphe yok müzakere de edeceğiz, mücadele de edeceğiz. Çağrıldığımız yere hep birlikte gideceğiz."

"Emekçiden tasarruf istemek IMF'in hayaleti"

Öte yandan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in 'kemer sıkma' ve 'tasarruf' söylemlerine yönelik eleştirilerde bulunan Özel, şu ifadeleri kullandı:

“Evet ekonomi zor durumda ama bunu bu hale getiren ne emeklidir ne emekçidir ne çiftçidir ne de Bağ- Kur'lu esnaftır. Bunu bu hale getirip sonra bir gölge IMF programıyla kemer sıkmak, tasarruf istemek, öğretmen atamamak, bunlar IMF'nin hayaletidir. Bakın memlekette bir hayalet dolaşıyor. Bu hayalet çiftçiden, emekliden, köylüden tasarruf istiyor. Ey Mehmet Şimşek Gulyabani'ni al bizim kapımızdan, bizim penceremizden çekil. Zenginlerden iste. Artık yoksulun gırtlağına çökmenin zamanı bitti, adalet istiyoruz. Sudan, sütten, sigaradan alıyor vergiyi yüzde 65, yüzde 20-25 sizlerin aldığı maaşlardan kesiyor. Sen vergi kaçıran yandaşlarından vergiyi topla, bu vatandaşın yakasından düşün artık. Artık vergiyi kazanandan alacaklar, garibanın yakasından düşecekler. Bunun için sadece size ihtiyaç var, meydanları doldurmaya ihtiyaç var. Kim hakkını arıyorsa yanında olacağız. Siz mücadele ettikçe, biz mücadele ettikçe bu bozuk düzen değişecek. Adaletli, hakça bir düzen gelecek.”

Editör: Haber Merkezi