Haber Merkezi - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Sosyalistler, Yeşiller ve Demokratlar (SOC) Grubu Başkanı Frank Schwabe'nin davetiyle grup toplantısına katılmak üzere Fransa'nın Strazburg kentine gitti. Özel, burada yoğun ikili temaslarda bulundu, eski Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile de bir araya geldi.
 
ANKA'dan Gülara Subaşı'nın haberine göre, ilkbahar oturumunda üyelere hitap eden Özel, yaklaşık 25 dakikalık bir konuşmanın, ardından üyelerden gelen soruları yanıtladı.

Öte yandan, oturum sonrası CHP lideri Özel, AKPM SOC Grup Yönetimi, AKPM Türkiye Cumhuriyeti Delegasyonu, AK Genel Sekreteri Marija Pejčinović Burić, AKPM ALDE Grup Başkanı Ilulian Bulai, T.C. AK Daimi Temsilcisi Büyükelçi Nurdan Bayraktar Golder, AKPM Meclis Başkanı Theodoros Roussopoulos ile görüştü.

Özel, bu görüşmelerden sonra CHP Strazburg Birliği üyeleriyle bir araya geldi. Birlik Başkanı Burak Özkuzucu’nun açış konuşması ardından üyelere hitap etti ve soruları yanıtladı.

Gazze'de enkaz altında kalan 10 binden fazla kişi kayıp Gazze'de enkaz altında kalan 10 binden fazla kişi kayıp

Son olarak, Strazburg’daki son teması eski Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile olan Özel ile Çipras, birlik toplantısının yapıldığı otelde 15 dakikalık bir görüşme gerçekleştirdi.

Editör: Haber Merkezi