Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Özgür Özel, Tekirdağ'da 25 kişinin yaşamını yitirdiği, 328 kişinin yaralandığı tren kazasına ilişkin davanın duruşmasını takip etmek için Çorlu'ya geldi. Duruşma öncesi gazetecilere açıklama yapan Özel,  "Ölenleri suçlu, suçluları masum gösteren bir karara kimse yeltenmesin. Bu iş burada bitmez. Bu tip kararları alanların, tren kazasında ölmüş 3 yaşındaki, 5 yaşındaki küçücük yavruların hakkına girenlerin peşini bırakmam" ifadelerini kullandı. 

Erdoğan, Özel ziyaretini değerlendirdi: "Siyaset yumuşama dönemine giriyor" Erdoğan, Özel ziyaretini değerlendirdi: "Siyaset yumuşama dönemine giriyor"

Özel, kazada yakınlarını kaybeden ailelerle İsmet İnönü Parkı'nda bir araya geldi. Burada, Çorlu'da annelerin, ailelerin direncinin bütün mazlum ve mağdurlara örnek olması gerektiğini belirtti. 

Öte yandan, davayı yakından takip ettiklerini kaydeden Özel, şunları söyledi:

"Son sözüm şudur; biz geçen sefer söylemiştik, çok daha kararlı, çok daha güçlü ve çok daha kalabalık geleceğiz diye. Bunu sağlayan halkın iradesi. 31 Mart'ta her türlü adaletsizliğe 'dur' dediler. Geçen sefer kararı yerel seçimlerden sonraya bırakanlar, bugün bir kere daha düşünsünler."

Son olarak, 31 Mart'ta milletin Çorlu'da yavrusunu kaybetmiş annelerin yanında durduğunu vurgulayan Özel, "Ölenleri suçlu, suçluları masum gösteren bir karara kimse yeltenmesin. Bu iş burada bitmez. Bu tip kararları alanların, tren kazasında ölmüş 3 yaşındaki, 5 yaşındaki küçücük yavruların hakkına girenlerin peşini bırakmam" dedi.

CHP Genel Başkanı Özel, açıklamasının ardından, tren kazasında hayatını kaybedenlerin yakınlarıyla davanın görüleceği Halk Eğitim Merkezi'ne yürüyüşe geçti.

Editör: Esin Özdemir