Haber Merkezi - Aydın'da üçüncü kez Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Özlem Çerçioğlu, yüzde 50 oy almış ve  AKP'li rakibine 14 puan fark atmıştı. Mazbatasını Aydın Adliyesi yemekhanesinde düzenlenen törenle alan Çerçioğlu, mazbatasının bu şekilde verilmesine sert tepki gösterdi.

Binanın çürük olduğuna ve mazbata töreninin yemekhanede olmasına tepkiyle dikkat çeken Çerçioğlu, "Siz de arkamda yemek tabakları ve çaydanlıkla fotoğraf çekeceksiniz. Sakın çekmeyin. Ulusal basına rezil oluruz arkadaşlar, doğru mu? Aydın'ı, Türkiye'ye rezil etmeyin. Sakın o yemekleri, tabakları, çaydanlığı falan çekmeyin" dedi.

Çerçioğlu, sözlerine şu şekilde devam etti: "Türkiye'nin hangi ilinde bir büyükşehir belediye başkanına veya o ilçedeki, merkezindeki belediye başkanına adliyenin yemekhanesinde mazbata verilir. Yemek kokuları arasında mazbata alıyorsun. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Utanç verici bir şey ya. Utanç verici ya. Böyle bir şey kabul edilebilir mi? İşte kaybetmelerinin temel sebeplerinden bir tanesi Aydın'da bu." 

Editör: Haber Merkezi