ROMA - İtalya'da yaşamını sürdüren usta yönetmen Ferzan Özpetek, Napoli'de 3 yıl önce yönettiği Giuseppe Verdi'nin La Traviata operasını yeniden sahnelemek için çalışmalarını sürdürüyor.

Özpetek, Avrupa'nın en eski lirik operalarından Napoli San Carlo Operası'nda yarın gerçekleştirilecek galayla ikinci kez La Traviata operasını sahneleyecek.

Özpetek, İtalya'da başarılı film yönetmenlerinin opera yönetmesi geleneği kapsamında daha önce 2011'de Floransa'da Aida'yı, 2012'de Napoli'de La Traviata'yı sahneye koymuştu.

Özpetek, Alexandre Dumas'ın 1848 yılında yazdığı Kamelyalı Kadın romanından esinlenen, İtalyan besteci Verdi'nin 3 perdelik eseri La Traviata'yı 2012 yılının Aralık ayında San Carlo'da sahnelediğini anımsatarak, "Şimdi ikinci kez San Carlo'dayım. La Traviata'yı tekrardan sahnelemek için çalışıyoruz. Bu benim için gurur verici bir şey" dedi.

Ferzan Özpetek, Teatro San Carlo'da bugüne kadar 3 yıl arayla aynı eseri tekrardan sahneye koymuyorlardı. Bu açıdan da bu benim için çok önemli. Mutluyum, kariyerimde iyi şeyler oluyor" diye konuştu.