Çankaya Belediyesi, dört bölgede kurduğu iftar çadırları ile Ramazan Ayı’nda 120 bin vatandaşa ulaştı.

Ekonomik sıkıntı yaşayan ailelere yardım eli uzatan Çankaya Yardımlaşma ve Ekonomik Dayanışma Derneği (ÇAYED) Yarım Elma ise 3 bin 650 vatandaşı gıda kolisi ve giysi yardımıyla sevindirdi.Çankaya Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çankaya, Ramazan Ayı’nı birlik, beraberlik ve dayanışma içinde geçirdi. İlçede dört bölgede kurduğu iftar çadırları ile binlerce vatandaşa ulaşan Çankaya Belediyesi, vatandaşları ya evinde ziyaret ederek ya da ÇAYED Yarım Elma mağazasında ağırlayarak destek verdi. Her gün binlerce vatandaşla dolup taşan iftar çadırları, Ortadoğu’da yaşanan şiddetden kaçıp Türkiye’ye sığınan Suriyelileri de ağırladı, CHP liderini ve Ankara siyasetini de; çadırı ziyaret eden herkes orucunu birlikte açtı, aynı kazandan çorbasını içti.

Bir lokmayı dahi paylaşmak önemli

Ramazan Ayı’nı geride bırakırken geçen yıl yaşadıkları paylaşım ve dayanışma mutluluğunu bu yıl da yaşadıklarını dile getiren Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, "Bayramın sevincini yaşamak için önce birlik olmayı, bir lokmayı bir hırkayı paylaşmanın mutluluğunu yaşamayı önemsiyoruz. Mübarek Ramazan Ayı’nda kurduğumuz iftar çadırlarında 120 bin vatandaşımıza hizmet verdik, birlikte dua ettik. Kimsenin aç kalmadığı bir dünya için çok çalışmayı, lokmamızı halkımızla paylaşmayı sürdüreceğiz" diye konuştu.

Yarım elma ile gönül aldılar

Çankaya Yardımlaşma ve Ekonomik Dayanışma Derneği (ÇAYED) Yarım Elma da, 3 bin 650 vatandaşın yüzünü gıda kolisi ve giysi yardımı ile güldürdü. Kimi zaman Esat Semt Pazarı içindeki giysi mağazasında vatandaşları misafir eden ÇAYED Yarım Elma, kimi zaman da Öveçler’de bulunan gıda ve giyim marketinde ağırladı vatandaşları. Yarım Elma, mahalle muhtarları ile işbirliği yaparak ihtiyaç sahibi mahalle sakinlerini servis araçlarıyla alıp mağazasına getirerek, gıda ve giysi ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra tekrar mahallelerine götürdü. ÇAYED Yarım Elma, Ankara’ya üniversite öğrenimi için gelen gençlere ve yeni bir hayat kurmak isteyen şiddet mağduru kadınlara Ramazan Ayı’nda da elini uzattı; hem gıda ve giysi yardımı hem de ev eşyası yardımında bulundu. Yarım Elma, bayram şekerlerini de unutmadı; destek verdiği her vatandaşa bayramlık ikramlarını da hediye etti.

Editör: TE Bilisim