Halı ihracatçıları, hedef pazar olarak belirledikleri Batı Afrika'da temaslarda bulundu Halı ihracatçıları, hedef pazar olarak belirledikleri Batı Afrika'da temaslarda bulundu

Haber Merkezi - Yapay zeka gelişmelerine duyulan heyecan, ekonomi piyasalarını da ciddi şekilde etkilemeye başladı. Çip üreticileri başta olmak üzere bu alandaki çalışmalarını yoğunlaştıran şirketler yavaş yavaş hisselerinin yükselişe geçti. apay zekaya bakılan iyimser bakış, çok sayıda ters rüzgarla karşı karşıya olan piyasaları destekleyen önemli bir faktör haline geldi.

Thumbs B C 5B7A32518251C65475E067F3Feebd2C1

Yatırımcıların ilgisi ise; Apple, Alphabet, Microsoft, Amazon, Meta, Tesla ve Nvidia'nın aralarında olduğu ve "Muhteşem Yedili" olarak adlandırılan teknoloji şirketlerinin hisseleri etrafında yoğunlaşmaya başladı. Teknoloji sektöründeki 7 yüksek performanslı ve etkili hisse senedinden oluşan bu grubun kazandığı değer ise dikkat çekiyor. Yapay zekaya yönelik artan talep, özellikle çip üreticisi Nvidia'nın hisselerini güçlendirdi. Bu güçlenme, şirketin hisselerini "Muhteşem Yedili" arasında en iyi performans gösteren hisse senedi haline getirdi.

Editör: Haber Merkezi