ANKARA  - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yakalanan bölücü terör örgütü mensubunun üzerinden çalıntı cep telefonu, ziynet eşyası ve fotoğraf makinesi çıktı.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, dün Yüksekova'da yakalanan, üzerinde çalıntı cep telefonu, iki altın bilezik ve kolye bulunan PKK'lı terörist, ifadesinde tünel açtıkları evlerden hırsızlık yaptığını itiraf etti.

"Nuda" isimli kişinin kendilerine "Evlerden saat, kamera, pil ve para bulursanız alın" dediğini belirten terörist, "Tünel açarken bir evde altınlara rastladım. Altınların kime ait olduğunu bilmiyorum. Altınları alarak evler arasında duvarları kırmak suretiyle koridor açmaya devam ettik. İki sarı renkli bileziği, bir sarı renkli künyeyi, bir cep telefonunu nereden aldığımı hatırlamıyorum. Bir fotoğraf makinesini ise Rızgar Tılohan bana hediye etti. Nereden aldığını bilmiyorum." ifadelerini kullandı.

Bu arada, yakalanan teröristin üzerinden çıkan çalıntı eşyaların fotoğrafları ve Şırnak'taki terör operasyonunda bulunan el yapımı patlayıcının imha edilmesine ilişkin görüntü basın mensuplarıyla paylaşıldı.

Yüksekova'da devam eden operasyonda çok sayıda silah ve mühimmat bulundu.

Alınan bilgiye göre, ilçede 13 Mart'taki sokağa çıkma yasağının ardından kazılan çukurların kapatılması, oluşturulan barikatların kaldırılması ve el yapımı patlayıcıların etkisiz hale getirilmesi amacıyla başlatılan "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle" operasyonu sürüyor.

Operasyonlar esnasında güvenlik güçleri, Cumhuriyet Mahallesi'ndeki bir grup terör örgütü PKK mensubunu çembere aldı. Sıkıştıklarını anlayan ve aralarında bir keskin nişancının da bulunduğu teröristler, binalar arasında açtıkları tünellerden silah ve mühimmatlarını bırakarak kaçtı.

Güvenlik güçleri, yaptıkları aramada, 10 Kalaşnikof marka uzun namlulu tüfek, bir Kanas suikast silahı, bu silahlara ait 5 şarjör, 600 mermi, hücum yelekleri, örgütsel doküman, tıbbi ve yaşam malzemesi ele geçirdi.
Editör: TE Bilisim