ANKARA  - Bitlis-Muş bölgesinde 31 Mart'ta başlayan operasyonlarda 10'u ölü, 6'sı sağ olmak üzere 16 terörist etkisiz hale getirildi.

Bölgedeki güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, düzenlenen operasyonlarda bölücü terör örgütünün Bitlis yapılanmasına ağır darbe vuruldu, Bitlis-Muş bölgesinde 10 terörist ölü, 6 terörist sağ ele geçirildi.

Bingöl, Muş ve Bitlis'te çok sayıda terör eyleminden sorumlu, "yeşil" listeyle aranan ve başlarına birer milyon lira ödül konulan, PKK'nın sözde Erzurum eyaleti tepe yönetiminde yer alan Sinan Devrim kod adlı Mehmet Hayme sağ, sözde Garzan eyaleti tepe yönetiminde yer alan Hemgin Koçer kod adlı Cemil Ateş ölü olarak ele geçirildi. Operasyonlarda Bitlis bölgesinde faaliyet gösteren sözde Haçereş Gücü de çökertildi.

İnsansız hava araçlarının kullanıldığı operasyonlarda, tespit edilen 22 sığınak ve barınak imha edildi.

Düzenlenen operasyonlarda, PKK'nın sözde üst düzey yöneticilerinin kullandığı üç M-16 piyade tüfeği, ikisi keskin nişancı silahı olmak üzere, çeşitli çap ve markalarda toplam 20 uzun namlulu silah, bu silahlara ait 2 bin 500 mühimmat ve 50 şarjör, 3 mühimmatı ile 2 RPG-7 roketatar, 20 el bombası ve 2 dürbün ele geçirildi.

Ayrıca Kandil'den talimat almak için kullanılan 2 büyük telsiz ve grup içi haberleşmeyi sağlayan 5 küçük telsiz, el yapımı bomba (EYP) yapımında kullanılan 5 bin 500 kilogram amonyum nitrat, 250 gram C4 patlayıcı, 5 hazırlanmış EYP düzeneği ve bu düzenekleri aktif hale getirmek için devre kartı, 40 tüp, bin 150 metre kablo, 290 pil, 5 akü ve bunları şarj etmek için 1 güneş paneli ile 2 şarj aleti, örgüt propagandası yapmak amacıyla kullanılan video kayıt cihazı ve fotoğraf makinesi, 2 bin 500 kilogram gıda malzemesi, çok miktarda giyecek ve tıbbi malzeme ile örgütsel dokümanlar bulundu.
Editör: TE Bilisim