ANKARA - Halkın topluca ibadetlerini gerçekleştirdiği camilerin temizliğinin çok önemli olduğunu belirten Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, ‘’ hemşerilerimizin ibadet etme özgürlüğünü huşu içerisinde yerine getirmeleri için Ev - Cami Temizlik ekiplerimiz Çarşı camiinden başlamak üzere tüm ibadethanelerin temizliğini gerçekleştirmekteler.

Polatlı Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, manevi duyguların en üst seviyede cereyan ettiği Cuma namazı öncesinde çarşı camini temizledik. Yüksek manevi iklim, temizliğin kokusuyla birleşti.’’ Dedi. Başkan Yıldızkaya, ‘’Şehrimizde bulunan ibadethaneleri belirli aralıklarla temizleyen ekiplerimiz geçen yıl 500’ün üzerinde cami temizliği gerçekleştirmişti. Bu sene hizmet sayısını artırdık, daha sık aralıklarla cami ve ev temizliğini gerçekleştireceğiz. Bu seneki Hedefimiz 1000’in üzerinde cami temizliği bir o kadarda ev temizliğidir.’’ İfadelerini kullandı.

İslam dininin temizliği esas aldığını vurgulayan Yıldızkaya, ‘’Çarşı cami başta olmak üzere tüm camilerimizin halılarını son sistem makinalarla yıkıyor, dezenfekte ediyoruz. Halkımız camilere gittiklerinde gönül rahatlığıyla ibadetlerini yerine getirsinler, alınlarını secdeye koyduklarında temizliğin kokusunu hissetsinler.’’ İfadelerini kullandı.

İbadethanelerin daha temiz olması için çalışan Belediye Cami Temizlik Ekibi, camilerin halı, duvar, tuvalet, lavabo, şadırvan ve bahçelerini son sistem makinalarıyla temizliyor, camlarını siliyor.

Şehirdeki camilerinin temizlendiğini gören cemaat, Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya’ya teşekkürlerini ifade ediyor.

Editör: TE Bilisim