ANKARA - Polatlı Belediyesi, Ticaret Odası, İŞKUR ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle beceri geliştirme, Meslek Edindirme Kursları açıyor.

Polatlı Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya’nın ‘’işsiz gençlerimizi iş sahibi yapacağım sözü’’ 18 aylık sürede açılan kurslar ve rehberlik hizmetleriyle 5000’in üzerinde Polatlı insanının çeşitli işyerlerinde işbaşı yapmasıyla başarıya ulaştı.

Hizmet çıtasını sürekli yükselten Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, ‘’Hemşerilerimizin refah ve mutluluğuna katkı sunmak birinci önceliklilerimiz arasındadır. Kasım ve Aralık aylarında açılacak mobilya imalatı elemanı, gazaltı kaynakçılığı ve satış elamanı kurslarına katılan hemşerilerimiz 5 ay süresince hem eğitim alacaklar hem de kursta günlük 25, stajda 38,5 TL ücret alacaklar. Kurslarımızı ihtiyaçlar doğrultusunda belirleyip açıyoruz. Hemşerilerimiz yeter ki çalışmak istesinler, meslek öğrenmek istesinler.’’ dedi.

Başkan Yıldızkaya, Belediye bünyesinde kurdukları AR-GE Koordinasyon Merkezinde 6 Kasım Cuma günü satış elemanı kursiyerleri için seçme yapılacağını, meslek öğrenip iş güç sahibi olmak isteyen ilkokuldan önlisans mezununa kadar tüm hemşerilerini seçmelere beklediklerini sözlerine ekledi. Polatlı Ticaret odası Başkanı Ulvi Sakarya ise, Şehirde vasıflı eleman açığını kapatma yönündeki çalışmalarının çeşitli kurumlarla işbirliği içerisinde devam ettiğini dile getirdi. Sakarya, ‘’Bu zamana kadar 7 meslek edindirme kursu açtık. Bu kursların ikisinin eğitimi devam ediyor ve diğer beş kurs ile de 100 kişiyi istihdam da bulundurmuş olduk. Üyelerimizin taleplerini alıyor ve onların istekleri ve ihtiyaçları doğrultusunda kurslar açmaya çalışıyoruz. İşvereni ve İşçiyi bu proje ile buluşturarak istihdam ve vasıfsız eleman problemini kaldırmış oluyoruz. Bu ve bundan sonraki kurslarda da Polatlı Belediyesi Ar-GE İstihdam Merkezi ile işbirliği yapmaktayız. " dedi

Editör: TE Bilisim