Polatlı Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası yönetimi, şoför arayan kurum ya da kuruluşlarla iş arayan şoför esnafını bir araya getirecek ve köprü vazifesi görecek hizmetini devreye soktu.

Polatlı Belediye Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Polatlı’da özellikle hasadın bitmesiyle birlikte ulaşım -nakliyecilik konusunda sıkıntı yaşayan şoför esnafına yönelik yeni bir projeyi hayata geçiren Polatlı Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası yönetimi, şoför arayan kurum ya da kuruluşlarla, iş arayan şoför esnafını bir araya getirecek ve aralarında köprü vazifesi görecek önemli bir hizmeti devreye soktu. Oda Başkanı İsmail Tarhan, şoförlere verilen form sayesinde kısa sürede bilgi merkezinin aktifleştiğini ve istihdam köprüsü oluştuğunu belirtti.

Kişinin yeteneklerine göre iş

Polatlı Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası yönetimi tarafından uygulamaya konulan sistem sayesinde, odaya müracaat eden şoför esnafı, iletişim bilgilerini, tecrübesi, ehliyet sınıfı, referansları ve uzmanlaştığı meslek türüne dair detayları içeren bir bilgi formunu dolduruyor, dolayısı ile ona en uygun şartlardaki iş olanaklarını bulmak için temel bilgi merkezi oluşturulmuş oluyor.

'İstihdam köprüsü oluşturduk'

Polatlı Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı İsmail Tarhan, Polatlı genelinde hatırı sayılır bir nüfusun geçimini sağlamak için uzmanlaştığı meslek olan şoförlükle hayatını idame ettirdiğini belirterek, "Oluşturduğumuz bu ofis sayesinde sadece iş arayan şoför kardeşlerimize değil, şoför arayan kurum, kuruluş, fabrika ve nakliyeci gibi pek çok sektöre de altyapı hizmeti sunmuş oluyoruz. Odamız bünyesinde kurduğumuz irtibat ofisinde şoför esnafımız bilgi formunu dolduruyor. Bu sayede odamıza müracaat eden ve şoför ihtiyacı olan tüm kurum ya da kuruluşlara da işlerine en uygun şoför unsurunu sağlamış oluyoruz." dedi.Polatlı’da hasat döneminin ardından hem şoför esnafının hem de nakliye sektörünün ciddi bir durgunlukla baş başa kaldığını belirten Oda Başkanı Tarhan, şöyle devam etti: "Geçimini şoförlükle sağlayan esnafımız bu dönemde iş bulma konusunda ciddi sıkıntılar yaşıyor. Hayata geçirdiğimiz bu proje sayesinde şoförlerimizle, işverenler arasında bir istihdam köprüsü oluşturduk. Bu konuda ayrıntılı bilgi almak isteyen şoför esnafımız ya da kurum ve kuruluşlarımız odamız bünyesindeki irtibat ofisinden gerekli bilgileri alabilir ve başvurularını yapabilirler."