ANKARA - Polatlı’da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 97'nci yıldönümü büyük bir coşkuyla kutlandı.

Şehirde, bayram nedeniyle ilk tören Cumhuriyet Meydanında Atatürk anıtına önünde gerçekleştirildi. Polatlı Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Onur Akırmak, anıta çelenk koydu.

Polatlı Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, kutlamalara daha sonra Polatlı Duatepe Anadolu lisesinde devam etti.

Duatepe Anadolu Lisesindeki kutlama programına İlçe Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer, Topçu ve Füze Okulu Komutanı Tümgeneral Osman Ünlü, Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya’yı temsilen Başkan Vekili Serpil Öztürk, siyasi partilerin başkan ve üyeleri, Belediye Meclisi üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda, Polatlı Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Onur Akırmak'ın günün anlam ve önemi ilişkin konuşma yaptı. Öğrenciler şiirler okudu, halk oyunları gösterileri gerçekleştirildi. Minik jimnastik grubu gösterileri ile savunma spor kulüplerinin gösterisi büyük beğeniyle izlendi.

Polatlı Belediyesi Spor Kulübü Teakwondo takımının gösterileri izleyicilere heyecanlı anlar yaşattı. Belediye spor kulübü hocası İsmail Demircan’ın üst üste dizili mermerleri bir darbeyle kırması ve uçan tekmeyle havada tuğlayı parçalaması büyük alkış aldı.

Ülkemizi ve Polatlı’yı başarıyla temsil eden Abdullah Soytürk ve sporcuları kısa öz gösterileri ve uluslararası başarılarıyla gurur kaynağı oldu.

Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya’da Polatlı’da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 97'nci yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı.

Mesajında Başkan Yıldızkaya,19 Mayıs 1919’da Büyük önder Atatürk’ün Samsun’dan bağımsızlık meşalesini ateşlediği, Türk Milletinin bağımsızlık meşalesini ortaya koyduğu önemli bir tarih olduğunu söyledi. Yıldızkaya, ‘’ Samsun’dan başlayan Polatlımız topraklarında Sakarya Zaferiyle doruk noktasına çıkan bu şuur ve heyecan, Türk milletinin var olma mücadelesinin bir dönüm ve kırılma noktasıdır. Bu nedenle her zaman hatırlanması, anlaşılması ve yaşatılması gereken büyük bir tarihi olaydır.’’ dedi.

Günümüzü gelecekle birleştirecek, birlik ve beraberliğin güvencesi gençler olduğunu belirten Yıldızkaya, ‘’Lider Türkiye’ye ulaşmak için yüreğinizdeki vatan ve millet sevgisi; bağımsızlık ve özgürlük duygusu, çalışma ve başarma azmi milletimizin dünya durdukça var olacağının en büyük ispatıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs 1919’un 97. yıldönümünde; Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramımızı bir kez daha içtenlikle kutluyor; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah ve dava arkadaşlarını, gazilerimizi ve şehitlerimizi şükran, minnet ve rahmetle anıyorum.’’ İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim