ANKARA - Polatlı’da besihane sahiplerine karasinekle mücadele eğitimi verildi.

Polatlı Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Polatlı Belediye Evi’nde gerçekleştirilen programda konusunun uzmanları Uğur Şefkat Alpaslan, Mustafa Aydınlı ve Arzu Kılıç, Besihane işletmecilerine karasineklerin, larva, oluşumu ve yaşam döngüsü hakkında bilgi verilerek, üremelerinin nasıl önüne geçileceği anlatıldı.

Sinek popülasyon hakkında bilgi verilen programda 1 dişi ve 1 erkek sivrisinekten; 1'nci jenerasyonda 50, 2'nci jenerasyonda 2 bin 500, 3'üncü jenerasyonda 125 bin, 4'üncü jenerasyonda 6 milyon 500 bin, 5'inci jenerasyonda 325 milyon adet sivrisineğin ürediği, haşaratla mücadelede üreme kaynaklarının kurutulmasının hayati önem taşıdığı ifade edildi.

LARVA İLAÇLAMA ÇALIŞMASI TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

Polatlı Belediyesi, yaz aylarında yoğun şekilde yaşanan karasinek, sivrisinek problemlerine karşı larva mücadelesini belirlenen program dâhilinde sürdürüyor.

Polatlı’da her yaz yaşanan karasinek, sivrisinek problemini başlamadan çözmeyi hedefleyen Belediye ekipleri, sineklerin üreme alanları olan her türlü su birikinti alanları, havuzlar, inşaatlar, otoparklar, açık logarlar, asansör boşlukları ve fosseptik çukurları gibi yerleri ilaçlayarak, haşaratı larva aşamasında imha ediyor.