MOSKOVA  - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Paris’te bir araya gelme talebini reddettiği bildirildi. Putin’in yardımcılarından Yuri Uşakov, görüşme talebinin reddedilmesinin nedeninin "Ankara’nın SU-24 uçağının düşürülmesinden dolayı özür dilemek istememesi" olduğunu açıkladı.

Moskova’da gazetecilere açıklama yapan Yuri Uşakov, talebin neden geri çevrildiğinin sorulması üzerine "Uçak hadisesinden dolayı Türkiye’nin özür dilemekte isteksiz olduğunu görüyoruz." cevabını verdi.

Erdoğan ve Putin, 30 Aralık’ta Paris’te düzenlenecek İklim Değişikliği Konferansı’na katılacaklardı. Dün sabah saatlerinde de Erdoğan’ın, Putin ile zirve çerçevesinde görüşme talebinde bulunduğu açıklanmıştı.

Uşakov, zirvede Putin’in Suriye krizini ve terörle mücadeleyi görüşmek üzere İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Suriye ve Ukrayna’yı konuşmak üzere Almanya Başbakanı Angela Merkel ile bir araya geleceğini de kaydetti. Merkel görüşmesine Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker’in de katılabileceğini ekledi.

Putin’in ayrıca Güney Kore Devlet Başkanı ile Park Geun-hye görüşeceğini belirten Rus yetkili, Putin’in ABD Başkanı Barack Obama ve Fransa Cumhurbaşkanı Francis Hollande ile bir görüşmesinin ise henüz planlanmadığını aktardı.