ANKARA - Yenimahallelilerin ilk göz ağrısı Ragıp Tüzün Parkı yaza yepyeni bir konsept ile merhaba diyecek. İlçe sakinlerinin her zaman gözdesi olan ve 5 bin 768 metrekare alan üzerine baştan dizayn edilecek parkın ihalesi önümüzdeki günlerde yapılacak.

YAŞAR, PROJEYİ ESNAFA ANLATTI

Yenimahalle Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar Ragıp Tüzün Mahallesi’ndeki esnafı ziyaret etti. Esnafla sohbet ederek hayırlı işler dileyen Başkan Yaşar özellikle emeklilerin vazgeçilmez durağı olan Ragıp Tüzün Park’ının projesini esnaflara göstererek görüşlerini aldı.

Önümüzdeki günlerde ihalesi yapılarak yaza yeni yüzüyle merhaba diyecek olan park 5 bin 768 metrekare alan üzerine kurulacak. Park, mevcut ağaçlara dokunulmadan 2 bin 300 metrekare yeşil alana, 3 bin 468 metrekare de yapısal alana sahip olacak. 35 araçlık otoparkın da bulunacağı parkın yeni konseptinde konser alanı, granit kaplama süs havuzları, 40’a yakın bank, piknik masaları bulunacak.

YEMYEŞİL BİR KENT

Yenimahallelilerin yeşil alan konusunda çok şanslı olduğunu söyleyen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar; Yenimahalle'ye 2009 itibariyle 2 milyon metrekareye yakın yeşil alan kazandırdıklarını vurguladı. Başkan Yaşar, "İddia ediyorum Ankara'nın en yeşil ilçesiyiz. İlçemizde kişi başına düşen yeşil alan miktarı 5 metrekaredir. Tema Vakfı’nın da öngördüğü düzeyde kişi başı yeşil alan miktarına ulaşabilmek için kaynak ve zemin yaratmaya çalışıyoruz. İmar planlarında yeşil olarak ayrılan tüm bölgeleri olması gerektiği gibi kullanıyoruz. İnşallah görev süremiz sona erene kadar Yenimahalle Avrupa standartlarında yeşil alana sahip olacaktır" dedi.