ANKARA - Cemiyet Başkanı Nazmi Bilgin açılış töreninde "Resimlerin aşağılandığı, heykellerin vinçlerle yıkıldığı bir ülkede sanatçıya sahip çıkmak, önce basının görevidir. Ancak sizin fırçalarınız, bizim kalemlerimizden daha özgür" dedi.

Gazeteciler Cemiyetinin organizasyonundaki ve Gölbaşı’nda bulunan Bizim Çatı tesislerinde düzenlenen 1. Uluslar arası Ressamlar Buluşması sona erdi. Çalışma sonunda ortaya çıkan eserleri içeren sergi Cemiyetini merkezinde sanatseverlere sunuldu.

resim3

Ali Senger, Birsen Küpeli Kara, Çiğden Çallı, Derya Saatçioğlu, Erdal Bölükbaşı, Feza Uysal, Hatice Taner, Nezaket Özlütürk, Savaş Simitli, Şekip Oğuz, Teymur Ağalıoğlu, Türkan Kalender, Yaşar Çallı ve Zeki Sezer’in eserleri sanatseverlerin huzuruna çıktı.

Serginin açılış konuşmasını yapan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin "Resimlerin aşağılandığı, heykellerin vinçlerle yıkıldığı bir ülkede sanatçıya sahip çıkmak, önce basının görevidir. Ancak sizin fırçalarınız, bizim kalemlerimizden daha güçlü " dedi.

Törene DSP Genel Başkanı Masum Türker, Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Yekta Güngör Özden, Eski Ankara Valisi ve İdareciler Birliği Genel Başkanı Saffet Arıkan Bedük, Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Savaş Kıratlı. Duayen gazeteci Turgut Yılmaz Güven sanatçılara ödüllerini verdi. Toplantıya çok sayıda sanatsever katıldı.

Çalıştayda sanatçıların ortaya çıkardığı eserler bir süre daha Gazeteciler Cemiyetinin Çevre sokak 35 numaradaki Merkezinde sergilenecek.

resim2
Editör: TE Bilisim