Haber Merkezi - Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Batı'nın, uluslararası toplumun dikkatini Gazze Şeridi'ndeki olaylardan İran tehdidine çekmek istediğini belirtti. 

Rusya'nın "Komsomolskaya Pravda", "Sputnik" ve "Govorit Moskva" medya kuruluşlarına ortak röportaj veren Lavrov, "Gazze'de Şiddetin sona erdirilmesini, insani sorunlara çözüm bulunmasını ve Arapların, tüm güçlerin desteğiyle inisiyatif almasını, bir Filistin devleti kurma konusundaki sorumluğu üstlenmesini istiyoruz" dedi.

Öte yandan, "Orta Doğu'da terör ve aşırıcılığın çözülmeyen Filistin meselesiyle körüklendiğini" söyleyen Lavrov, İran ile İsrail arasındaki gerilime de değindi.

Son olarak, Lavrov, Rusya'nın İran ve İsrail tarafıyla telefon görüşmeleri yaptığına işaret ederek, "Bu görüşmelerde İran'ın gerginlik istemediği yönündeki görüşünü net şekilde kaydettik ve İsraillilere ilettik" ifadelerini kullandı.

Biden'dan üniversitelerdeki protestolara ilişkin açıklama: 'Kampüslerde antisemitizme yer yok' Biden'dan üniversitelerdeki protestolara ilişkin açıklama: 'Kampüslerde antisemitizme yer yok'

Editör: Haber Merkezi