KARABÜK  - UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Safranbolu ilçesinde bulunan ve en az konaklar kadar ilgi gören Mencilis Mağarası, Kristal teras ve Hıdırlık seyir terasını, 10 ayda yaklaşık 258 bin kişi ziyaret etti.

Safranbolu Belediye Başkan Vekili Halil Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçenin turizmde her geçen yıl daha da geliştiğini söyledi. Dünyada çok sayıda kişinin kültür turizmine merak duyduğunu belirten Aydın, "Safranbolu'da her yıl 300 bin civarında yerli ve yabancı turist konaklıyor. Günübirlik turistlerle yıllık ziyaretçi sayısı, 700 bini aşıyor" dedi.

Aydın, İncekaya Kanyonu üzerine yapılan 11 metre uzunluğundaki Kristal terasa da turistlerin ilgisinin arttığını ifade ederek şunları kaydetti:

"Bu tür yatırımlar, turizmin gelişmesine büyük katkı sağlıyor. Kristal teras, 2015 yılının 10 ayında 60 bin ziyaretçiyi ağırladı. Kanyon kenarında olması nedeniyle dikkat çeken teras, ilçemiz turizmine büyük bir katkı sağlamış durumda. Yine Türkiye'nin en büyük mağaralarından olan Mencilis'i yaklaşık 18 bin ziyaretçi gezdi. Tarihi konakların kuş bakışı izlendiği Hıdırlık seyir terası da 180 bin kişiyi ağırladı. 1 milyon turist hedefini, yılın 10 ayında 258 bin civarında kişinin ziyaret ettiği bu tesislerin çoğalması sayesinde yakalayacağımıza inanıyoruz."