Şairlerden; Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gölbaşı Belediyesi ve Uluslararası Kültür Dil ve Edebiyat Derneği tarafından Gölbaşı’nda Uluslararası Başkent Şairler ve Âşıklar Şöleninde şiirler ile tüm Dünyaya Barış Mesajları verildi. Mogan Gölü’ne beyaz güvercin uçurarak 2016 yılının Sevgi, Barış ve Kardeşlik Yılı olması temennisinde bulundular

ANKARA - Uluslararası Başkent Şairler ve Âşıklar Şöleni; Suriye, Filistin, Kırım, Doğu Türkistan, Kerkük, Kososva gibi yıllarca savaşın ve çatışmaların ana merkezi olmuş ve olmaya da devam eden bölgelerden şair ve âşıkların katılımları ile yapıldı.

Gölbaşı Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezin’de, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gölbaşı Belediyesi ve Uluslararası Kültür Dil ve Edebiyat Derneği tarafından Gölbaşı’nda Uluslararası Başkent Şairler ve Âşıklar Şöleninde şiirler ile tüm Dünyaya Barış Mesajları verildi.

Türk dünyasını temsilen Kosova, Azerbaycan, Kerkük, Kırım, Doğu Türkistan'dan, mazlum coğrafyaları temsilen Filistin, Suriye, Mısır ve Hindistan’dan 18 şair şiddet, baskı, savaş yerine; şiir aracılığıyla sevgi, dostluk ve kardeşlik dilinin bütün dünyaya yerleşmesine katkı sağlamak, bütün dünyaya sevgi çağrısında bulundular.

Uluslararası Kültür Dil ve Edebiyat Derneği, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gölbaşı Belediyesi, Anadolu Kardeşlik Hareketi ve GRTC düşünce kuruluşunun destekleriyle sevgi şehri Ankara Gölbaşı’nda 18 ve 19 Aralık tarihlerinde Uluslararası Başkent Şairler ve Âşıklar Şölenine 10 farklı ülke ve bölgeden şair ve âşık katıldı.Şölene; Nurullah GENÇ (Türkiye) , Ali AKBAŞ (Türkiye), Ganire PAŞAYEVA -(Azerbaycan) ,Zeynel BEKSAÇ (Kosova), Bestami YAZGAN (Türkiye),Yahya AKENGİN (Türkiye), Nurala GÖKTÜRK (Doğu Türkistan), Ali Abo REZEG (Filistin), Yusuf DURSUN ( Türkiye), Mehmet Nuri PARMAKSIZ (Türkiye), Şemsettin KUZECİ (Kerkük), Ola MANSOUR (Mısır), İlter YEŞİLAY ( Türkiye) , Mustafa BERÇİN (Türkiye), Meryem BAŞKURT (Kırım), Amani DWEİDRİ (Suriye) ,Ünal KAR(Türkiye), Qabız MOHAMMAD (Hindistan) şiirleri ile gelen misafirleri büyülerken, Türk Sanat Müziği ses sanatçısı Bahadır Özüşen sevgi ve kardeşlik şarkıları ve türküleri ile yer aldı.

Türk dünyasını temsilen Azerbaycan, Kerkük, Kırım, Doğu Türkistan ve Kosova’dan, mazlum coğrafyaları temsilen Filistin, Suriye, Mısır ve Hindistan’dan şairler etkinlikte şiirlerini okudular.

Gölbaşı Vilayetler Evi Anadolu Salonu’nda şairler ve âşıklar tarafından bütün dünyaya "Sevgi ve Kardeşlik Çağrısı" yapıldı. Sevgi ve Kardeşlik Bildirisi okundu. Ardından şair ve âşıklar Mogan Gölü’ne beyaz güvercin uçurarak acı ve hüznün yılı olan 2015 yılının bittiği şu günlerde 2016 yılının Sevgi, Barış ve Kardeşlik Yılı olması temennisinde bulundular.