Haber Merkezi  - Yapay zeka robotu ChatGPT, önümüzdeki 2 yıl içerisinde önemli bir özellik sunmak için uğraşıyor.  Unconfuse Me podcast'inde Bill Gates'e konuşan OpenAI CEO'su Sam Altman, önümüzdeki iki yıl içerisinde ChatGPT ve modellerinin metin, görüntü ve ses üretiminin yanısıra video üretebileceğini müjdeledi.

Süleymaniye'deki Kormor Gaz Tesisine füze saldırısı gerçekleştirildi Süleymaniye'deki Kormor Gaz Tesisine füze saldırısı gerçekleştirildi

Chat G P T

Sam Altman, video özelliğinin nasıl çalışacağı veya neye benzeyeceği konusunda çok fazla ayrıntıya girmese de, ChatGPT'nin  halihazırda sunduğu görüntü oluşturma yeteneklerine benzer çizgide çalışacağı tahmin ediliyor. Halihazırda ChatGPT Plus aboneleri DALL-E aracılığıyla metinden komut vererek diledikleri görseli yapay zeka yardımıyla oluşturabiliyor. ChatGPT'nin video üretme özelliğinin de buna benzer şekilde olması beklenirken, "deepfake" yani aldatıcı videolar kötü amaçlar için de kullanılabilecek.

Yapay zeka tarafından üretilen içeriklerin tespit edilmesi gittikçe zorlaşacak. ABD'de 2024 seçimleri yaklaşırken politikacıların aslında söylemedikleri bir şeyi söylediklerini göstererek "deepfake" videolar sayesinde karalama kampanyaları da yaklaşan tehlikeler arasında yer alıyor.

Editör: Haber Merkezi