Ulu önder Mustafa Kemal ise "Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir." Diyerek sanatın her çeşidinin yaşayan toplumlar da var olmasıdır. Ve de layıkıyla yapılması elzem olan kültürel, sosyal ve sanatsal davranışlardır. Bir süredir bu etkinliklerden birazda olsa uzak kalan biz Ankara’lılar çok şükür geride bıraktığımız günlerde peş peşe açılan sergilerle yüz yüze gelmenin zevkini çıkardık.

Değerli meslektaşım, Habertürk gazetesi yazarı Muharrem Sarıkaya, bilindiği gibi ARTANKARA’nın danışma kurulu üyesi olması sayesinde Çağdaş Sanat Fuarı, Ankara ATO kongre salonlarında açılmıştı. Başkentlilerin büyük ilgi gösterdiği bu sanat şölenine pek çok ülkeden 200 sanatçı 2 binin üzerinde eserleri ile katılmışlardı. Fuara Türk sanatçılarının yanı sıra Küba, Gürcistan, Kırgızistan, İsviçre, Kore, Kanada ve Almanya gibi ülkelerde katılmıştı. Muharrem Sarıkaya "Sanata ne kadar susamış olduğumuzu, fuarı ilgi ile izleyenlerin kalabalığında gördüm" diyerek sanata susamış Ankaralıların duygularına tercüman olmuştur.

Bu görkemli serginin açılışına emeği geçen Muharrem Sarıkaya’ya, Atis fuarcılık şirketi başkanı Bilgin Aygül’e, Kültür ve Turizm Bakanı yardımcısı Hüseyin Yayman’a teşekkürü bir borç bilirim.

Ankara’da güzel şeyler oluyor

60. Kuruluş yılını kutlamak amacı ile 10 Nisan 2016 tarihine kadar pek çok sanat etkinlikleri düzenlemiş olan "ODTÜ Sanat" programa Antonio Pirolli’nin şefliğinde Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın konseri ile başlanmıştır.

17. kez düzenlenen bu organizasyonlar çerçevesinde dünyaca ünlü Türk piyanist idil Biret’in Bach Resitali, Yunan müziğinin usta icracısı George Dalaras konseri, yoğun izleyici kitlesi tarafından zevkle izlenmiştir. 83 sanatçının Bakış adı altında sergilenmiş olan yapıtları da sanatseverler tarafından ilgi ile izlenmiştir.

Aralarında Abidin Dino, Bedri Baykan, Jale Erzen, Erdinç Bakla gibi pek çok ünlü "Türkiye’de sanatın son 60 yılı" teması ile düzenlenen bu sergide eserleri ile yer almışlardır.

Bu değerli sergi 10 Nisan 2016 tarihine kadar ODTÜ – Kongre ve Kongre Merkezi Kemal Kürbaş salonlarında devam edecektir.

Adviye Bal’ın resimlerini Ankara’lılar çok beğendi

Günümüzün tanınmış ressamlarından Adviye Bal "Soru sorun" adını verdiği resim sergisini geride bıraktığımız günlerde Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde sergilemişti. 34 büyük ebatlı bu eserlerini başkentliler zevkle izlemiş ve de çok beğenmişlerdi.

Aynı zamanda heykel sanatçısı da olan Adviye Bal’ın tüm eserlerini sanat eleştirmeni Prof. Kaya Özsezgin "kusursuz bir yetenek" diye vasıflandırmıştır.

Ressam Prof Dr. Hüsnü Durak ve "Ambulans" adlı sergisi

Yetenekli bir resim yapım sanatçısı olan Prof. Dr. Hüsnü Dokak, halen Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi resim bölümünde yönetici ve öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.

Doktorluğunun yanı sıra resim sanatına olan aşırı tutkusu ünlü hocaya uluslar arası birçok yarışmada kendisine ödüller kazandırmıştır. Farklı malzemeler kullanarak meydana getirdiği eserlerini 22. Kez sergileyen Doktor-Ressam Hüsnü Dokak son sergisinin adını Ambulans koyarak dikkatleri ve alakayı üzerine çekmesini bilmiştir.

Fomget başarıdan başarıya koşuyor

2016 Türkiye Halk Dansları Federasyonu kulüpler arası Ankara il yarışması her yıl olduğu gibi bu yılda gerçekleşmiştir.

Yarışmalar sonunda Ankara Büyükşehir Belediyesi Fomget Halk Dansları Topluluğu, bir kez daha kazanarak son 6 yılın Ankara birinciliğini elde etmiştir. Bu başarısı nedeniyle 14-15 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan uluslararası Halk dansları gösterilerine de katılacaklardır.

Eğlenmek Olarında Hakkı

Ankara’nın en gözde otelleri arasında daima ilgi gören Swissotel, çalışanlarını unutmamış Ankara müdürü Murat Uçan personeli için bir parti düzenlemiştir.

Eski model Amerikan arabalarının ve saman balyalarının dekor olarak kullanıldığı otel garajındaki bu eğlenceye tüm otel çalışanları ve yakınları katılmışlardır. Canlı müzik eşliğinde yorgunluklarını üstlerinden atıp coşkuyla dans eden otel personeli Müdür Murat Uçan’ın bu jestine yürekten teşekkür ederek karşılık vermişlerdir.

Ajda Pekkan Ankara’lı hayranları ile buluştu

Süper star Ajda Pekkan uzun zamandır ihmal ettiği Ankara’lı hayranlarına bir sürpriz yaparak geride bıraktığımız günlerde geldiği Ankara’da Gordion Bazaar’da sevenleri ile buluşmuştur.

Starı, sevenlerinin de şarkılarına eşlik ettiği, Ajda Pekkan güzelliği, zarafeti ve sesi ile herkesi büyülemiştir.