Haber Merkezi - 6 Şubat 2023'te gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde, Hatay şehri de ağırhasar almıştı. Hataylı ünlü şarkıcı Karsu ise, Hatay'da yaraların sarılması için bir yıldır çalışıyor. Yaklaşık 16 yakınını depremde kaybeden Karsu, Hollanda'da kurduğu Karsu Vakfı aracılığıyla deprem bölgesinde afetzedelere destekte bulunuyor. Bu kapsamda Karsu, Karsu Vakfı öncülüğünde ve Hollanda Büyükelçiliğinin destekleriyle Hatay'da müzik evi açtı. Müzik evinin adını Serinyol Müzik Evi koyan Karsu, müzisyen depremzedelere umut oldu.

Kaysu Hatay Müzik Ev

Adını memleketi Hatay'ın Altınözü ilçesine bağlı Karsu Mahallesi'nden alan Karsu, hedeflerini gerçekleştirdiği için mutlu olduğunu söyledi. Karsu, "İnsan memleketini çok sever ama ben Amsterdam'da doğdum büyüdüm. Annem babam bana Karsu ismini verdi. Bunun bir nedeni olmalıydı. 6 Şubat zor bir gündü. O günü mezarlıklarda geçirdik. Hangi mezara daha önce gitsek gibi bir düşünce vardı aklımızda. Çok acı bir durum. İnsanlara moral verebilmek için Hollanda'dan o kadar çok sevgi getirmek istiyorum ki... Amacım da insanlara moral verebilmek." dedi.

Karsu

Boğaziçi Üniversitesi: Eski rektörümüz Ergüder'e yönelik bir yasak söz konusu olamaz Boğaziçi Üniversitesi: Eski rektörümüz Ergüder'e yönelik bir yasak söz konusu olamaz

Hollanda'da bir kurumla 127 milyon avro bağış toplandığını söyleyen Karsu, "Çok kişi paranın nereye gittiğini merak ediyor. Bu para 7 ayrı vakfa gitti. Paranın gittiği kurumlar, ayrı ayrı Türkiye'ye bağlı kurumlara bu parayı dağıttı. Ailecek yemek kitabım sayesinde yarım milyon avro toplayabildik. Bununla da müzik evi projesini başlatabildik. Yeni projelerimizi de başlatacağız" dedi. Serinyol Müzik Evi'ndeki enstrümanlarıHollanda'da ailesiyle bağışçılardan topladıklarını söyleyen Karsu, şunları söyledi: "Her enstrümanın bir hikayesi var. Bir kemanımız var. O kemanla Hollanda'da bir genç evlilik teklifinde bulundu. Sonrasında orada kullandığı kemanı bize verdi. Ut var, bunu çalan kişi maalesef kanser oldu. Artık çalamayacağını söyleyip bize verdi. Orhan Gencebay, Zeki Müren, Sibel Can ile çalışmış bir müzisyen vefat edince kızı ona ait darbukayı bize bağışladı. Buradaki her enstrümanın bir hikayesi var. Umarım bu müzik aletleri çocuklara terapi olur. Şarkılarımda Hatay aklıma geliyor. Hedefim insanlara umut vermek, onları mutlu etmek."

Editör: Haber Merkezi