Etimesgut Şaşmaz’da, özellikle trafik yoğunluğu şikayetlerine neden olan Tır, kamyon parkları ile cadde üzerine park eden ağır tonajlı araçlar, Kazan’da yapılan tesislere taşındı

ANKARA - Etimesgut ilçesi Şaşmaz mevkiinde bulunan ve özellikle trafik yoğunluğu şikayetlerine neden olan, ruhsatsız TIR-kamyon parkları ile cadde üzerine park eden ağır tonajlı araçların, Kazan’da yapılan tesislere taşınma işlemleri tamamlandı.

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, sözkonusu araçlar, Belediye Meclisi kararı doğrultusunda kendilerine verilen sürenin 1 Mart'ta dolmasının ardından kademe kademe taşınmaya başlamışlardı.

Şaşmaz mevkiinde, nakliyatçılara ait TIR, kamyon, iş makineleri gibi 1500 civarında ağır tonajlı aracın usulsüz şekilde, ruhsatsız alanlara park etmelerinden dolayı, trafik başta olmak üzere çevre güvenliği, çevre kirliliği sorunları yaşanıyor, bölgede ticari faaliyetler olumsuz etkileniyor, ayrıca birçok adli vaka meydana geliyordu.

Ankara Valiliği'nin talebi üzerine Büyükşehir Belediye Meclisi'nin aldığı karar doğrultusunda, söz konusu bölgede yol kenarlarında bulunan ve park yapan ağır tonajlı araçların, depo ve ambarların, Kazan'da kurulan Ankara Yurtiçi Nakliye ve Lojistik Merkezi'ne taşınması için 1 Mart’a kadar süre tanınmıştı.

Sürenin dolmasıyla da Büyükşehir Zabıta Daire Başkanlığı koordinesinde, Etimesgut Belediyesi ve Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 3 haftada, araçların kademe kademe Kazan’a taşınmalarını sağladı.

Bölgedeki olumsuz koşulların ortadan kaldırılmasını sağlayan uygulama, TIR ve kamyon sürücüleri ile nakliyatçılar açısından da büyük kolaylıklar getirdi.

Türkiye’nin ilk ve en büyük lojistik üssü olan, 312 bin metrekarelik Kazan’daki alanda; Ankara TIR Gümrük Müdürlüğü, Gümrük Laboratuvar Müdürlüğü, gümrük, depo ve antrepo hizmetleri, park alanları, konteynır stok alanları, tamir bakım, akaryakıt hizmetleri, ulusal ve uluslararası nakliyeciler ofisleri, konaklama hizmetleri, restoran, kafeterya, bankalar, market, PTT, tuvaletler, duşlar, mescit, 7/24 giriş kontrol ve güvenlik hizmetleri bir arada veriliyor.