ANKARA  - MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, "Nasıl oluyor da güya belini kırdığınız teröristlerden korkup, onlara teslim olup sandık taşımaya başladınız? Bu nasıl bir çelişkidir? Madem terörü bitirdiniz, o halde neden sandıkları kaçırıyorsunuz?" değerlendirmesinde bulundu.

Adan, yaptığı yazılı açıklamada, her gün şehit haberlerinin geldiğini, anaların ağladığını, şehit yakınlarının feryat ettiğini ve milletin acısını yüreğine gömdüğünü ifade etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, "Terörün belini kırdık" ifadesini kullandığını ileri süren Adan, "Ne bel kırması Sayın Başbakan, siz teröre cansuyu oldunuz. Düne kadar terörün belini düzeltenler, hangi yüzle şimdi bel kırmaktan bahsediyorlar?" görüşünü savundu.

"Nasıl oluyor da güya belini kırdığınız teröristlerden korkup, onlara teslim olup sandık taşımaya başladınız? Bu nasıl bir çelişkidir? Madem terörü bitirdiniz, o halde neden sandıkları kaçırıyorsunuz?" ifadesini kullanan Adan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Açık olarak görülmüştür ki bizleri Sivas'ın doğusuna gitmemekle itham edenler, şimdi Sivas'ın doğusunda güvenlik sağlayıp, sandık kuramamaktadır. AKP iktidarı Sivas'ın doğusunda sandık kuramamakta, sandık güvenliği tesis edememekte, Sivas'ın batısında ise milliyetçi nutuklar atmaktadır. 7 Haziran'dan önce meydanları gezip Çözüm Sürecini anlatanlar, milliyetçiliği ayaklar altına alanlar, 1 Kasım'a doğru giderken nedense can havliyle bayrak mitingleri yapmaya başlamışlardır. İddia ediyoruz, bunların bayrak aşkı, millet aşkı 1 Kasım'a kadardır."

Başbakan Davutoğlu'nun, "Seçim kampanyalarında Cumhurbaşkanını siyasi tartışmaların dışında tutalım" ifadesini kullandığını kaydeden Adan, "Eğer samimi isen aynı çağrıyı saraya da yap. Kendine güvenin varsa ve samimiysen, Cumhurbaşkanını da siyasi tartışmaların dışında olmaya davet et. Ama biz biliyoruz ki böyle bir çağrıyı yapmaya yetkin de, gücün de, cesaretin de yok" iddiasında bulundu. AK Parti'nin, hedef olarak MHP'yi seçtiğini savunan Adan, AK Parti adaylarının umutsuz biçimde millete yalan söylediğini, koalisyon görüşmeleri hakkında hikayeler yazdığını ve adeta aba altından sopa gösterdiğini ileri sürdü.

Editör: TE Bilisim