ANKARA - "Sanata hizmet sanatçıya destek" anlayışıyla, ülkemiz kültür sanat hayatına katkı sağlamayı ilke edinen VakıfBank, çağdaş sanatçıların eserlerini sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor. VakıfBank, Ankara Sanat Galerisi’nde bu kez de Sedat Kumova’nın eserlerine ev sahipliği yapıyor.

28 Eylül-09 Ekim 2015 tarihleri arasında VakıfBank Ankara Genel Müdürlük Sanat Galerisi’nde açık olacak AN D’OLSUN isimli sergi, Pazar hariç her gün 09.00-17.30 saatleri arasında gezilebilecek.

Sedat Kumova Kimdir?

1971 yılında Bursa’da doğan Sedat Kumova, Orta ve lise eğitimini Bursa’da tamamladı. Öğretmenlerinin ve ailesinin de desteğiyle, ilk gençlik resim sergisini Bursa’da gerçekleştiren Kumova, güzel sanatlara gitmek istemesine rağmen matematik eğitimi aldı.  Eğitimini tamamladıktan sonra iş hayatına başlayan sanatçı, resim ve şiir ile sanat serüveni de devam ederek, 1998 yılından itibaren yoğun bir şekilde resme ağırlık verdi. Enerji Patlaması; adı taşıyan İstanbul’daki ilk kişisel sergisinde  sanatseverlerle buluştu. Birçok kişisel sergi düzenleye ve karma sergilere katılan Sedat Kumova, resim çalışmalarına özgün bir dil yaratmak çabası ile farklı renkler ve boyutlar katarak devam ediyor.

Editör: TE Bilisim