Haber Merkezi -  Pençe Kilit operasyonu bölgesinde teröristlerin sızma girişimini engellemeye çalışırken şehit olan Enes Budak’ın akrabası Bahattin Saydam, cenaze töreninde bir grubun CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e yönelik provokatif saldırıları hakkında, “Slogan atan kişileri tanımıyoruz ve onlar bizim akrabamız değildi. Yaşanan bu olaylar bizleri üzmüştür” açıklamasında bulundu. 

Bakan Yerlikaya'dan Ayhan Bora Kaplan açıklaması: Bundan sonrası yargıda Bakan Yerlikaya'dan Ayhan Bora Kaplan açıklaması: Bundan sonrası yargıda

Cumhuriyet’ten Mehmet İnmez'in haberine göre, şehit Enes Budak’ın akrabası Bahattin Saydam, “Oraya gelen herkesi biz misafirimiz olarak kabul ederiz. O anda slogan atan kişileri tanımıyoruz ve onlar bizim akrabamız değildi. Yaşanan bu olaylar bizleri üzmüştür. Zaten genel başkan Özgür Özel ile iki kez telefonla görüşüldü. Olmaması gereken bir durum ama maalesef oldu. Üzgünüz” dedi. Şehit babası İkram Budak ise slogan atan kişilerin akrabaları olmadığını ve bu kişileri tanımadıklarını vurguladı. 

Şehidin amcası Kenan Budak “Protestolarla ailemizin ilgisi yok. Bunlar hazırlanmış bir tezgâh. Kimlerin yaptığını bilen biliyor. Özgür Bey bizim ailenin de çocuğu” sözlerini kullandı.

Editör: Ahmet Çağatay Bayraktar