ANKARA  - Iğdır Dilucu Sınır Kapısı'nda PKK'nın düzenlediği bombalı saldırıda şehit düşen polis memurları memleketlerinde son yolculuğuna uğurlandı.

Fehmi Şahin ve Ali Koç için Ankara'da tören

Iğdır'daki terör saldırısında şehit olan polisler Fehmi Şahin ve Ali Koç için Ankara'da tören düzenlendi.

Şehit polislerin Türk bayrağına sarılı naaşları, meslektaşlarının omuzunda Kocatepe Camisi'ne getirildi.

Şehitler için burada düzenlenen törene, Fehmi Şahin'in annesi Nezahat, eşi Çiğdem ve oğlu Yağız Şahin, Ali Koç'un babası Mithat, annesi Emine, eşi Nurcan, 1,5 yaşındaki kızı Amina ve yakınlarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Adalet Bakanı Kenan İpek, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşcı, İçişleri Bakanı Selami Altınok, Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, kuvvet komutanları, polis müdürleri ve kalabalık bir grup vatandaş ellerinde Türk bayraklarıyla katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 11. Cumhurbaşkanı Gül, MHP Genel Başkanı Bahçeli ve öteki protokol mensupları törenden önce şehit ailelerine taziyelerini sundu.

11. Cumhurbaşkanı Gül'ün yakın korumalığını da yapan şehit Fehmi Şahin'in acılı annesi Nezahat Şahin, "Oğlum herkesi korudu, bir yavrumu koruyamadılar" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve 11. Cumhurbaşkanı Gül, cenaze namazında, şehit Fehmi Şahin'in oğlu Yağız Şahin'in yanında saf tuttu. Cenaze namazının ardından şehitler için dua edildi, helallik istendi. Avludaki vatandaşlar, tekbir getirdi ve "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganı atıp terörü lanetledi.

Şehitlerin naaşı, meslektaşlarının ve vatandaşların omuzlarında tekbirlerle cenaze araçlarına alındı. Cenazeler avludan araçlara taşınırken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve 11. Cumhurbaşkanı Gül ile diğer protokol üyeleri cenazelerin ardından yürüdü.

Şehit Fehmi Şahin'in naaşı toprağa verilmek üzere Cebeci Polis Şehitliği'ne, Ali Koç'un naaşı ise Haymana'ya götürüldü.

Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde şehit düşen Üstçavuş Okan Taşan'ın bugün olması öngörülen cenaze töreninin ise yarın yapılacağı öğrenildi.

Başkomiser Mehmet Parlak son yolcuğuna uğurlandı

Iğdır Dilucu Sınır Kapısı'ndaki memurların görev yerlerine gidişine refakat eden polis ekibine yönelik bombalı saldırıda şehit düşen Başkomiser Mehmet Parlak, Göksun ilçesinde defnedildi.

Şehit Parlak'ın (32) Türk bayrağına sarılı naaşı, Göksun Devlet Hastanesi morgundan alındıktan sonra konvoy eşliğinde babaevinin bulunduğu Harbiye Mahallesi'ne getirildi. Baba Ömer, anne Hatice ve şehidin eşi Emel Yayla Parlak tabutun başında gözyaşı döktü.

Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, şehitlere yapılan hunharca ve kalleşçe saldırıyı kınadığını söyledi.

Terör örgütleriyle mücadelenin devam edeceğini vurgulayan Yılmaz, "Aziz milletimizin önünde devletimizi ve birliğimizi hedef alan, her türlü örgütlerle mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğimizi şahsım ve teşkilatım adına söz veriyorum. Aziz şehidim ruhun şad, mekanın cennet olsun" dedi.

Şehidin cenazesi törenin ardından polislerin omuzunda Ulu Camisi'ne getirildi.

Anne Parlak, "Anaların gözyaşı o hainleri yerle yeksan edecek" dedi. Öğretmen olan Emel Yayla Parlak ise "Iğdır onların başlarına gömülsün. Hiç uğruna eşimi aldılar, Allah hepsinin ciğerini yaksın. Kalleşlerin eşimi benden böyle almalarına tahammül edemiyorum. Orada 1 ton bombayla cinayet işlendi" diye konuştu.

Törene katılan protokol üyeleri, metanetini koruyan ve çocuklarını teskin eden şehidin babası Ömer Parlak'a taziye dileklerini iletti.

Şehit Parlak, Ulu Camisi'ndeki cenaze namazının ardından Kayabaşı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Törene, şehidin yakınları, Vali Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Nursel Reyhanlıoğlu, Veysi Kaynak, Uğur Dilipak, Mehmet İlker Çitil, MHP Kahramanmaraş Milletvekilleri Sefer Aycan, Fahrettin Oğuz Tor, Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil ve vatandaşlar katıldı.

"Ağlamayın, benim oğlum şehittir"

PKK'nın düzenlediği bombalı saldırıda şehit olan Varlı'nın cenazesi Van'dan konvoy eşliğinde babaevinin bulunduğu Yukarı Kaymaz Mahallesi'ne getirildi.

Kılınan cenaze namazı sonrası eşinin tabutuna sarılan Gül Varlı, "Gitme, beni bırakma" diyerek gözyaşı döktü.

Kürtçe ağıtların yakıldığı törende baba Yusuf Varlı da "Ağlamayın, benim oğlum şehittir" dedi.

Varlı'nın cenazesi gözyaşları arasında toprağa verildi.

Törene, şehidin yakınları, Vali İbrahim Taşyapan, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Yüksel Oğuz, Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Asker selamı ile toprağa verildi

Saldırıda şehit olan 5 yıllık polis memuru Yusuf Yelkenci, memleketi Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Kozlu Belediyesine ait morgdan alınan Yelkenci'nin (27) cenazesi, 19 Mayıs Mahallesi'ndeki babaevinin önüne getirildi. Burada Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından şehit polisin babası Nevzat, annesi Hanife ve ablası Emine taziyeleri kabul etti.

İl Müftüsü Mürsel Öztürk'ün kıldırdığı cenaze namazının ardından Yelkenci'nin Türk bayrağına sarılı tabutu, vatandaşlar tarafından cenaze aracına kadar taşındı. Bu sırada civarda bulunan iş yeri ve evlerin balkonlarındaki kadınların ağladığı, bazı vatandaşların da asker selamıyla şehidi uğurladığı görüldü.

Yelkenci'nin cenazesi, ilçeye bağlı Üçköy köyündeki aile mezarlığında toprağa verildi.

Bombalı saldırıda şehit olan polis memuru Adem Cankurtaran (31), memleketi Yozgat merkeze bağlı Osmanpaşa köyünde son yolculuğuna uğurlandı.

Yozgat Devlet Hastanesi morgundan alınan şehidin naaşı, köydeki baba evinde "helallik" alınmasının ardından Şehidin 1 yaşındaki kızı Sevilnaz da kadın polis memurlarının kucağında cenaze töreninde bulundu.

Anne Sevil Cankurtaran da kendisine başsağlığı dileyen eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a "Oğlumun yüzünü bir kere bana gösterin söz veriyorum hiç ağlamayacağım. Allah rızası için gösterin" diyerek gözyaşı döktü.

Şehit Adem Cankurtaran'ın naaşı, İl Müftü Vekili Süleyman Eroğlu'nun kıldırdığı namazın ardından köy mezarlığında defnedildi.

Saldırıda şehit düşen polis memuru 29 yaşındaki Burak Zor'un cenazesi, memleketi Samsun'da toprağa verildi.

Kıranköy Mezarlığı Gasilhanesi'nden alınan şehit polis memuru Zor'un cenazesi Baruthane Mahallesi Adalet Caddesi'ndeki Türk bayraklarıyla süslenen baba evini götürüldü. Şehidin cenazesi, helallik alınmasının ardından Büyük Cami'ye getirildi.

Şehit polis memuru Zor'un cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından araca konuldu. Şehit polis memurunun eşi Cansu Zor, kucağında oğlu Eymen ile aracın ardından yürüyerek, "Nasıl kıydılar sana? Bak, oğlun da geldi. Sen bana 'Arkamdan ağlama' dedin ama ben dayanamıyorum. Sen beni bıraktın, ben sana doyamadım" diye ağladı.

Şehit polis Zor'un cenazesi, Kıranköy Mezarlığı Şehit Mezarlığı'na defnedildi.

Öte yandan, cenaze namazı sonrası bir grup, Türk bayraklarıyla terör örgütü aleyhinde slogan atarak yürüyüş yaptı.

Terörü lanetlediler

Iğdır'daki terör saldırısında şehit düşen polis memuru İbrahim Derindere ile ve Yalçın Palıt memleketleri Adana'da defnedildi.

Şehit Derindere, Palıt'ın cenazeleri evlerinde helallik alınmasının ardından Buruk Mezarlığı'ndaki Polis Şehitliği'ne getirildi.

Şehit Bekir Ferhat Kaya ile Nebi Gündoğan Kırıkkale'de toprağa verildi

Polis memurları Bekir Ferhat Kaya ile Nebi Gündoğan'ın cenazeleri memleketleri Kırıkkale'de son yolculuğuna uğurlandı.

Yüksek İhtisas Hastanesi morgundan alınan şehitlerden Kaya'nın naaşı, helallik için Çalılıöz Mahallesi'ndeki babaevine getirildi. Burada gözyaşı döken şehidin babası Yusuf ve annesi Gülay Kaya'yı yakınları sakinleştirmeye çalıştı.

Helallik alınıp dua edilmesinin ardından şehit Kaya'nın cenazesi, Nur Cami ve Külliyesi'ne götürüldü. Bu sırada diğer şehit Nebi Gündoğan'ın naaşı da Yüksek İhtisas Hastanesi morgundan alınarak Nur Cami ve Külliyesi'ne getirildi. İl Müftüsü Bekir Gerek'in kıldırdığı cenaze namazının ardından Bekir Ferhat Kaya'nın naaşı, Kırıkkale Şehitliği'nde toprağa verildi.
Editör: TE Bilisim