ANKARA - Altındağ Belediyesi tarafından kısa süre önce hizmete açılan Karapürçek Semt Hizmet Binası çevre mahallelerde oturan Altındağlılara kolaylık getirdi. Yeni hizmet binası, zabıta karakolu, temizlik noktası ve vergi salonu olarak işlev görüyor.

Altındağ Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, vatandaşın, vergi dönemlerinde belediyeye gelmesine gerek kalmadı. Bu bölgede oturan vatandaşlar, ödemesi gereken kesinleşmiş tüm ödemelerini bu noktadan yapabilecek. Nakit tahsilatla birlikte kredi kartı imkanı da sağlanacak.

Tesis aynı zamanda, bölgede çalışan 40’a yakın temizlik personelinin sabah ve akşamları buluşma noktası olarak işlev görüyor.

Binanın üst katı ise zabıta karakolu olarak hizmet vermeye başladı. Beşikkaya, Karapürçek, Başpınar, Alemdağ, Karacaören bölgesinin tüm denetimleri bu karakol tarafından yürütülüyor. Vatandaş, şikayet ve taleplerini bu noktadan yapıp, takip edebiliyor.

"AMACIMIZ ALTINDAĞ’DAKİ REFAHI ÜST SEVİYELERE TAŞIMAK"

Altındağ Belediyesi Zabıta Müdürü Süleyman Onaycı, tesisin hem iç hem de dış tasarımıyla modern bir görünüme sahip olduğunu söyledi. Onaycı, Semt Hizmet Binası’nda her şeyin düşünüldüğünü, tesiste yazı işleri bürosu, toplantı ve karakol amirliği odası, bekleme salonu, engelli asansörünün yer aldığına dikkat çekti. Bu merkezde, şikâyet, seyyar, esnaf ve pazar denetim ekiplerinin de bulunduğunu dile getiren Onaycı, amaçlarının Altındağ’daki huzuru ve refahı en üst seviyelere çıkarmak olduğunu söyledi.