Olimpiyat ve Avrupa şampiyonu milli taekwondocu Servet Tazegül, altın madalya kazanarak, üst üste 5’inci kez Avrupa şampiyonu oldu. Şampiyonanın ikinci gününde, ayrıca, 18 yaşındaki milli sporcu Zeliha Ağrıs da kadınlar 53 kiloda bronz madalya kazandı.

ANKARA - Avrupa Tekvando Birliği tarafından organize edilen ve İsviçre’nin Montrö şehrinde düzenlenen 22’nci Avrupa Tekvando Şampiyonası’nın ikinci gününde erkekler 68 kiloda dünya, Olimpiyat ve Avrupa şampiyonu milli taekwondocu Servet Tazegül, altın madalya kazanarak, üst üste 5’inci kez Avrupa şampiyonu oldu. Şampiyonanın ikinci gününde, ayrıca, 18 yaşındaki milli sporcu Zeliha Ağrıs da kadınlar 53 kiloda bronz madalya kazandı.

47 ülkeden 387 sporcunun katılımıyla düzenlenen Avrupa Taekwondo Şampiyonası’nın ikinci gününde kadınlar 53 ve 57, erkekler 63 ve 68 kilolarda mücadeleler yapılırken, Türkiye’yi 7 sporcu temsil etti. Şampiyonanın ilk gününde Rukiye Yıldırım ile bir bronz madalya kazanan Türkiye, ikinci gün Servet Tazegül ile altın, Zeliha Ağrıs ile de bronz madalya kazanmış oldu.

Erkekler 68 kiloda 1 numaralı seribaşı olarak şampiyonaya katılan Servet Tazegül, ilk turu bay geçtikten sonra ikinci turda Andorra’dan Boriz Ruiz’i 3-2, üçüncü turda İngiltere’den Ben Haines’i 6-2 ve çeyrek finalde Rusya’dan Viacheslav Minin’i 9-7 mağlup ederek yarı finale yükseldi. Servet Tazegül, yarı finalde bir önceki turda mağlup ettiği Rus sporcunun ikiz kardeşi Konstantin Minin ile karşı karşıya geldi. Rakibini 15-5 mağlup eden milli taekwondocu, finalde Irak doğumlu Türkmen asıllı Alman sporcu Hamza Adnan-Karim’i son 10 saniyede aldığı 3 puanla 6-5 mağlup ederek şampiyon oldu. Servet Tazegül, böylelikle, 2008, 2010, 2012 ve 2014 yıllarından sonra üst üste 5’inci kez Avrupa şampiyonu oldu.

Kadınlar 53 kiloda mücadele eden 18 yaşındaki Zeliha Ağrıs ise, ilk turda Monako’dan Anouk Doria’yı 11-5, ikinci turda Rusya’dan Ekaterina Kim’i 5-3 ve çeyrek finalde İsviçreli Manuela Bezzola’yı 6-4 yenerek yarı finale yükseldi. Yarı finalde Rusya’dan Tatiana Kudashova ile karşılaşan milli sporcu, rakibine 10-6 mağlup olarak Avrupa üçüncüsü oldu ve bronz madalya kazandı.

İkinci gün mücadale eden diğer sporcularımızdan erkekler 68 kiloda Berkay Akyol, kadınlar 53 kiloda Sezen Şevik, 57 kiloda Dürdane Altunel ve Hatice Kübra İlgün ikinci turda, erkekler 63 kiloda Orhan Gazi Güler ise ilk turda şampiyonaya veda etti.

Şampiyonanın üçüncü gününde kadınlar 62 kiloda İrem Yaman, Tuğba Ayva ve Esra Özdoğan, 67 kiloda Nur Tatar ve Simge Erensayın, erkekler 74 kiloda Berk Can Süngü ve Hakan Kavurat, 80 kiloda ise Yunus Sarı ile Muhammet Talha Sarı olmak üzere Türkiye adına 9 sporcu mücadele edecek.