ANKARA - Şiddetsiz Toplum Derneği Başkanı Rıza Sümer, "Yurttaşlar ve siyasetçiler çatışmamalı, birbirlerine saldırmamalı, farklılıkların eşit yurttaşlık kapsamında doğal zenginlik olduğu unutulmadan hareket edilmelidir" dedi.

Sümer, Kızılay Alışveriş Merkezi önünde düzenlediği basın toplantısında, 1 Kasım seçimleri öncesi, "Şiddetsiz Siyaset ve Şiddetsiz TBMM" konusunda ulusal düzeyde imza kampanyası düzenleyerek kamuoyundan destek istediklerini açıkladı.

Sümer, imza kampanyasını internet ortamında başlattıklarını, kampanyanın 11 Ekim'de sona ereceğini, 2-3 Ekim tarihlerinde ise Kızılay AVM önünde stant açarak metni, isteyenlerin ıslak imzasına açacaklarını belirtti. Sümer, kampanya sonucu hazırlanacak raporun, TBMM Başkanlığına, siyasi partilere ve medyaya sunulacağını ifade etti.

Sümer, "Yurttaşlar ve siyasetçiler çatışmamalı, birbirlerine saldırmamalı, farklılıkların eşit yurttaşlık kapsamında doğal zenginlik olduğu unutulmadan hareket edilmelidir" diye konuştu.

Derneğin kamuoyundan destek istediği imza metninde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde, çatışmanın ve kavganın olmaması, Meclis'in ve siyasetin, temiz ve şiddetsiz toplum yolunda, Türkiye'ye hatta dünyaya örnek olması gerektiği kaydedildi.

Editör: TE Bilisim