Değişen müşteri talepleri, satın alma süreçleri ve yaşam koşullarına uyum sağlama konusunda yeni atılımlar yapan sigortacılık ve emeklilik sektörlerinde son yıllarda dijitalleşme öne çıkıyor.

İşletmeler, her geçen gün bulut, mobil, büyük veri, giyilebilir teknolojiler gibi gelişmekte olan teknolojiler ve uygulamalar doğrultusunda iş süreçlerini yeniden tasarlıyorlar. Bugün finanstan sağlığa, telekomünikasyondan lojistik ve perakendeye kadar tüm sektörler dijitalleşmeden nasibini alıyor. Sigortacılık ve emeklilik sektörleri de çağa ayak uydurmak ve rekabet avantajı yakalamak için teknoloji yatırımlarını artırıyor. Bu yönde yapılan yatırımlar, e-öğrenmeyi ve iş süreçlerinde eğitim teknolojilerinin etkin kullanımını da kapsıyor.

Farklı ölçekteki kurumların en iyi uygulamalarını hayata geçiren ve farklı sektörlerin e-öğrenme alanındaki ihtiyaçlarını tespit ederek özelleştirilmiş çözümler sunan Enocta, Türkiye’nin e-öğrenme alanındaki ilk ve öncü şirketi olarak sigortacılık ve emeklilik sektörlerinin Türkiye’deki e-öğrenme profilini ortaya koyuyor. Enocta Genel Müdürü Tijen Armağan'ın verdiği bilgiye göre, bugün Türkiye’de Enocta’nın e-öğrenme süreçlerinden faydalanan sigortacılık ve emeklilik sektörü çalışan sayısı 77 bin 262; çalışanlara atanan eğitim sayısı ise 682 bin. Bireylerin ortalama olarak 10'ar eğitimden faydalandığı ve eğitimlerde geçirilen ortalama sürenin kişi başı 5 saat olduğunu belirten Armağan, e-öğrenmedeki genel ilgiyi ve önümüzdeki dönem dijitalleşmenin e-öğrenmeye olası etkisini şöyle özetliyor: "Sigortacılık ve emeklilik sektörleri, uzaktan eğitim içerik ve materyallerimiz arasında yüzde 79 gibi büyük bir oranla, çalışanların ilgisini yüksek tutacak ve öğrenimini kolaylaştıracak, görselleştirme ve animasyonlara bol miktarda yer veren etkileşimli eğitimleri tercih ediyor. Profesyonellerin seslendirdiği ve kurumlara özel olarak hazırlanabilen videolar ve mobil içerikler de sektör çalışanları tarafından en beğenilen içerikler arasında yer alıyor. Suç Gelirleri ile Mücadele’den Bilgi Güvenliği’ne, MS Office eğitimlerinden Sağlıklı Bir Yaşamın İpuçları'na kadar hem profesyonel gelişim hem de mesleki gelişim eğitimlerinden faydalanan çalışanlar, mobil cihazlardan da bu eğitimlere ulaşabiliyor. Elde ettiğimiz raporlarda iş ortaklarımızdan Cigna Finans Emeklilik ve Hayat A.Ş ile AvivaSa Emeklilik ve Hayat eğitimlerde en yüksek süre geçiren şirketler olarak kayıtlara geçiyor. Sektörün önde gelen firmaları, bu örneklerden de görüldüğü üzere, her geçen gün kendi sistemlerini ve iş süreçlerini dijitale uyumlandırmak için uzaktan eğitimler aracılığıyla adım atıyorlar."

Online eğitimler satış

ekibine ek prim getiriyor

Sektörde e-öğrenme alanında önemli başarılara imza atan firmalardan Cigna Finans Emeklilik ve Hayat A.Ş, hayata geçirdiği Cigna Finans Akademi ile yeni uygulamalara da imza atıyor. Cigna Finans İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Funda Temoçin Aydoğan, terfi sınavlarından kişisel gelişim eğitimlerine kadar e-öğrenmenin her aşamasında oyunların ve etkileşimli içeriklerin olumlu katkısına vurgu yapıyor. Sosyal öğrenme ve mobil öğrenmeyi de projelerinde etkin kullanan Cigna Finans Emeklilik ve Hayat A.Ş.’de, eğitim yönetim sisteminin bir nevi çalışan bağlılığı platformu olarak konumlandırıldığı vurgulanıyor.

Satış ekiplerine yönelik yeni bir uygulamadan bahseden Temoçin Aydoğan, "Artık satış ekibimizin performanslarını, satış başarılarına ek olarak Cigna Finans Akademi’de aldıkları eğitimlerle ölçüyoruz. Satış ekibimizin eğitim platformunda yaptığı tüm aktiviteler, ay sonunda raporlanıyor ve prim almalarındaki etkenlerden biri olarak değerlendiriliyor. Günün bazı saatlerinde de satış yapmak yerine eğitim alıyorlar ve kendilerine yatırım yapmış oluyorlar. Bu durum tüm şirket için geçerli. Şu an için yüzde 156'lık bir artışla e-öğrenme platformumuza kayıtlı 650'ye yakın aktif kullanıcının yer aldığı projede bugüne kadar sunulan eğitimlerle eğitim maliyetlerinde de düşüş sağlandı. Ayrıca bu yeni öğrenme modeli ile gerçekleştirilen eğitimler şirket satışlarının artışına da katkıda bulundu" diyor.

Sınıf içi eğitim ve online

eğitim entegrasyonu

Allianz ise, e-öğrenme ortamı yaratarak mevcut eğitim modelini başarıyla sadeleştiren ve yeniden yapılandıran şirketlerden biri. Allianz Türkiye Akademi ve İK İş Ortaklığı Grup Başkanı Gamze Doğan, tüm eğitimlerde Allianz Türkiye Akademi’de teknolojinin önemine değinirken, Eğitim Yönetim Sistemi’yle tek bir çatı altında toplanan sınıf eğitimleri ve e-öğrenme içeriklerinin süreçte fark yarattığını belirtiyor. Sektörün ilk kurumsal akademisini kuran Allianz’ta, kurumsal akademi ekosistemi içerisinde yer alan tüm paydaşlar için de eğitim teknolojilerinin etkin kullanılması hedefleniyor. Tüm bu oluşumda Doğan, "Sınıf içi eğitimlerle online sistemdeki sanal sınıfların entegre edileceğini ve sınıf eğitimlerinde smartboard'ların kullanılarak eğitim ortamlarının da bütünüyle dijital hale getirileceğini ifade ediyor. Doğan, yeni dönemde videoya ağırlık vereceklerinin de önemle altını çiziyor.

AvivaSA Emeklilik ve Hayat da 2005 yılında uygulamaya aldığı e-öğrenme sistemi ile çalışanlarının ve stratejik işbirliği geliştirdiği kurum çalışanlarının gelişimi için farklı yöntemleri birlikte kullanıyor. 2005’ten bu yana elde ettiği e-öğrenme tecrübesiyle sınıf içi eğitimleriyle e-öğrenme modellerini birbirine katkı sağlayacak şekilde konumlandıran şirket, çalışanlarının gelişimi için etkili bir model oluşturmuş durumda.

"Bilgi paylaşımını gelişimin bir parçası haline getiriyoruz"

AvivaSa İKY Satış, Eğitim ve Gelişim Yönetimi Müdürü Zafer Tartar, oluşturdukları e-öğrenme altyapısıyla ilgili şunları söylüyor: "Çalışanlar şirket içindeki rol ve unvanlarına göre katıldıkları eğitim programlarında, sınıf içi eğitimlerin yanı sıra hedef yetkinliklere bağlı olarak e-öğrenme içeriklerinden, 300’ün üzerinde video ile desteklenen tecrübe paylaşımlarından ve sanal sınıf uygulamalarından yararlanabiliyorlar. INFO TV uygulaması ile bölge ve şubelerimizde yapılan kapalı devre yayınlarla düzenli hatırlatmalar yapıyor, bilgiyi tekrarlayıp pekiştirerek gelişimin ayrılmaz bir parçası haline getiriyoruz. Sınıf içi eğitimlerden önce veya sonra kullanılan e-öğrenme içerikleri ile aktarılan eğitim konularının iş başında ve yönetici gözetiminde uygulanmasını, sürecin sonunda yönetici geri bildirimine dayanarak çalışanımız için izlenmesi beklenen gelişim sürecini takip ediyoruz." Sektörün dijitalleşmesi ve satış mecralarının da dijital ortama kayması nedeniyle sektörde müşteri bilgilendirmeleri de ön plana çıkıyor. E-öğrenme, bu müşteri bilgilendirmeleri için de ideal bir çözüm olarak sigortacılık ve emeklilik sektörlerinde kullanılıyor.