Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin gazetecilerin haber yaptıkları ve yayınladıkları

için cezalandırılmalarının, hapse atılmalarının "akıl tutulması" olduğunu söyledi

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin gazetecilerin haber yaptıkları ve yayınladıkları için cezalandırılmalarının, hapse atılmalarının "akıl tutulması" olduğunu söyledi.

Bilgin, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün yazıp yayınladıkları haberlerde MİT’e ait "yardım TIR’larının" durdurulmasıyla ilgili "gerçeğe aykırı" bazı görüntü ve bilgiye yer verdikleri iddiasıyla haklarında yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanmasını "dehşet verici" olarak kınadı.

Gazetecilerin haber yaptıklarını ve haberleriyle kamuyu bilgilendirme görevini yerine getirdiklerini hatırlatan Bilgin "İfade ve basın özgürlüğü, halkın bilgilenme hakkı demokrasilerin temel direklerindendir. Halkı iktidarın yaptıkları veya yapamadıklarıyla ilgili olarak halkı bilgilendirmek suç olamaz," dedi.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bilgin gelişmelerin Türkiye demokrasisi ve özgürlük iklimi açısından endişe verici olduğunun altını çizerek, "Gazetecilerin haber yazıp yayınladıklarından dolayı hapse atıldıkları değil, ödüllendikleri günleri görmek istiyoruz" dedi.

Bilgin, Ergenekon, Balyoz ve diğer korku hikayesi gibi iddialarla vatanseverlere uzun bir süre "ev sahipliği" yapan Silivri Hapishanesi’nin şimdi de Dündar ve Gül’ü "konuk ettiğini" belirterek "Silivri elbet bir gün demokrasi müzesi olacaktır" dedi.

Editör: TE Bilisim