ANKARA - Sincan Belediyesi sahipsiz sokak hayvanlarını kış şartlarından korumak için düğmeye bastı. Minik dostlar için şehrin birçok noktasına yiyecek bırakan Sincan Belediyesi, sahiplendirme faaliyetleriyle de 358 sokak hayvanını sıcak bir yuvaya kavuşturdu.

Sincan Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, sokak hayvanlarına Sincan Belediyesinden yardım eli uzandı. Hava şartlarının zorlaşması ile yiyecek bulamayan sokak hayvanları Sincan Belediyesinin koruması altına alındı. Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna’nın talimatıyla harekete geçen Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, şehrin birçok noktasına sokak hayvanları için yiyecek bıraktı. Hayvanseverlerin beğenisini toplayan çalışmalar kış sonuna kadar devam edecek. Bu sayede hem minik dostlar aç kalmayacak hem de vatandaşlarda sahipsiz hayvanlar konusunda farkındalık oluşturulacak.

Minik dostların yaşam şartlarını iyileştirmek için çalışmalarını sürdüren Sincan Belediyesi, sahiplendirme faaliyetleriyle de sokak hayvanlarını sıcak bir yuvaya kavuşturdu. 2015 yılında 358 sokak hayvanı sahiplendirilerek, gerekli tedavi, sağlık kontrolü ve aşıları yapıldıktan sonra hiçbir ücret talep edilmeden yeni ailelerine teslim edildi.

Sahiplendirme faaliyetlerinin yanı sıra sokak hayvanlarına yönelik hizmetlerine de devam eden Sincan Belediyesi, 2015 yılında toplam 795 hayvanın gerekli tedavilerini uyguladıktan sonra belediyeye ait hayvan barınağında bakımını sağladı. 258 sokak hayvanını kısırlaştırılırken, 437 sokak hayvanı da imkanlar ölçüsünde tedavileri gerçekleştirildikten sonra yasalar gereği doğal ortamlarına geri bırakıldı. Belediye bu hayvanlar için mama ve su desteği sağlamayı da unutmadı.

Sokak hayvanlarının aç ve susuz kalmamaları için beslenme alanları oluşturan Sincan Belediyesi, minik dostlar için alınan 25 su kabını da Sincan’ın belirli noktalarına yerleştirdi.

Sincan’da yaşayan her canlı için çalıştıklarını ifade eden Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, vatandaşları sahipsiz sokak hayvanları konusunda duyarlı olmaya davet etti. Kar yağışı ve dondurucu soğukların hakim olduğu şu günlerde sokak hayvanlarının aç ve susuz kalmaması için harekete geçtiklerini belirten Başkan Tuna, "Sincan’da yaşayan her canlı bizim için önemli. Bu anlayışla sahipsiz sokak hayvanları için de çalışıyoruz. Vatandaşlarımızla birlikte minik dostlarımız için el ele vererek onların da huzurunu sağlayacağız" dedi.