ANKARA - Sincan Belediyesi, lösemi hastası çocuklara tiyatro aracılığıyla moral oldu. Orta oyunu ile moral depolayan minikler, birbirinden güzel hediyelerle sevindi.

Sincan Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören lösemi hastalarına destek olmak amacıyla örnek bir etkinliğe imza attı. Birlik Vakfı ile el ele düzenlenen etkinlikte, Sincan Belediyesi Şehir Tiyatrosu ekibi lösemi hastası çocuklar için "sahne" dedi. Minikleri eğlendirerek, tedavi süreçlerinde moral veren oyuncular, Nasreddin Hoca, orta oyunu tiplemeleri ve hediyeleriyle büyük sevinç yaşattı. Hastane koridorlarında yaşanan neşeli saatler, fotoğraf karelerine de yansıdı.

Hastane yöneticileri, kanser tedavisi gören çocuklar ve ailelerinin katıldığı etkinlik büyük ilgi gördü. Duygularını ifade eden aileler, zaman zaman düzenlenecek bu tür etkinliklerin hastalığın iyileşme sürecine büyük katkısı olacağını belirterek, "Bu düşünceli hareketiyle çocuklarımızı eğlendiren, toplumsal duyarlılığıyla herkese örnek teşkil edecek Sincan Belediye Başkanımız Doç. Dr. Mustafa Tuna’ya teşekkür ediyoruz" dedi.

Editör: TE Bilisim