ANKARA - Sincan Belediyesinin sahiplendirme faaliyetleriyle sokak hayvanları sıcak bir yuvaya kavuşuyor. 2015 yılında 382 minik dostu sahiplendiren Sincan Belediyesi, 2016 yılının ilk beş ayında da 155 kedi ve köpeği hayvansever ailelere teslim etti.

Sincan Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, sokak hayvanlarını sahiplendirme hizmetine devam ediyor. Pet shoplar yerine Sincan Belediyesinin bakım merkezlerinde kalan hayvanları tercih eden vatandaşlar, 2015 yılında toplam 382 minik dosta kapılarını açtı. 2016 yılının başından bu yana da 155 hayvan sahiplendirilerek, yeni bir yuvaya kavuşturuldu. Gerekli bakım, tedavi ve aşıları yapılan minik dostlar, hiçbir ücret talep edilmeden yeni ailelerine teslim edildi.

Sokak hayvanlarına yönelik hizmetlerine de devam eden Sincan Belediyesi, 2015 yılında toplam 975 hayvana poliklinik hizmeti sağladı. 273 sokak hayvanını kısırlaştıran Sincan Belediyesi, bin 200 hayvanın da gerekli tedavilerini gerçekleştirdi. Yasalar gereği tekrar doğal ortamlarına bırakılan bu hayvanlar için, mama ve su desteği de unutulmadı.

Sahiplendirme faaliyetlerinin devam ettiğini bildiren Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, "Sokak hayvanlarının bizlerden tek istediği sevgi ve ilgi… Onları sevip koruyabilecek ve terk etmeyecek ailelere ihtiyaçları var. Kapılarını sadık bir dosta açmak isteyen hayvanseverleri bakım merkezlerimize bekliyoruz" dedi.