ANKARA - Sincan’da okul birincilerine en güzel hediye Sincan Belediyesinden geldi. İlkokul ve ortaokul birincileri Konya gezisine gönderildi. Projede, okul birincileri ile birlikte başarılarında büyük paya sahip olan aileleri de ödüllendirildi.

Sincan Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 5 yılda 35 bin öğrenciyi kültürel gezilerde buluşturan Sincan Belediyesi bu yıl da okul birincilerine ailesiyle birlikte gezi heyecanı yaşattı. Sincan’daki 700 ilkokul ve ortaokul birincisi, ailesiyle birlikte Konya gezisine gönderildi. Gezi programı kapsamında öğrenciler ve aileleri, Mevlana Müzesi, Şems-i Tebrizi Camii, Alâeddin Tepesi ve Alâeddin Camii, panoramik şehir turu, meram bağları, Tavus Baba Türbesi, panoramik Sille turu, İnce Minareli Camii ile Karatay Medresesi’ni ziyaret etti. Tarihi ve kültürel değerleri görme fırsatı elde eden öğrenciler, Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna’ya teşekkür etti.

AİLELER DE ÖDÜLLENDİRİLDİ

Öğrencileri motive etmek, çalışma azimlerini artırmak ve başarıya teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilen projede, okul birincileri ile birlikte başarılarında büyük paya sahip olan aileleri de ödüllendirdi. Konya’nın tarihine yolculuk yapma fırsatı yakalayan öğrenciler ve aileleri geziden oldukça memnun ayrıldı.

Ailesiyle birlikte Konya gezisine katılan okul birincisi Rumeysa Öztürk, "Çok mutluyum. Sincan Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bu hediye gerçekten çok anlamlı ve çok güzel… Derslerime daha fazla çalışarak daha başarılı olmaya çalışacağım" dedi. Kızının başarısıyla bir geziye katılma imkanı bulduklarını belirten anne Ayşe Öztürk, "Kızımız bize böyle bir gurur yaşattığı için çok mutluyuz. Bütün anne ve babaların bu gururu yaşamasını temenni ediyorum. Bize bu gezide eşlik eden Sincan Belediyesi ekibine ve Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Editör: TE Bilisim