Sincan Belediyesi, dar gelirli engelli vatandaşların giysi ihtiyaçlarını karşılamak için Uygar Görme Engelliler Derneği ile işbirliği yaptı. Her çeşit giyim eşyasının toplanacağı giysi kumbaraları, şehrin en işlek noktalarına yerleştirildi. Giysiler, ihtiyaç sahibi vatandaşların yüzünü güldürecek

ANKARA - Sincan Belediyesi engelleri ortadan kaldıran hizmetlerine devam ediyor. Pek çok alanda olduğu gibi, sosyal belediyecilik alanında yaptığı çalışmalarla da vatandaşın yüzünü güldüren Sincan Belediyesi, ihtiyaç fazlası giysi, oyuncak ve tekstil ürünlerinin, ihtiyacı olan engelli vatandaşlara dağıtılması için yeni bir uygulama başlattı. Hayırseverler ile ihtiyaç sahipleri arasında köprü olacak giysi toplama kumbaraları, şehrin en işlek noktalarındaki yerini aldı. Her çeşit giysi, aksesuar, tekstil ürünü ve oyuncakların da toplanacağı kumbaralar sayesinde ihtiyaç sahibi engelliler eksiklerini tamamlayabilecek.

Sincan Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, maddi durumu yetersiz engelli vatandaşlara destek için Uygar Görme Engelliler Derneği ile bir araya geldi. Uygulama kapsamında 30 adet giysi toplama kumbarası şehrin 20 ayrı noktasındaki yerini aldı. Vatandaşların kullanılabilir haldeki giysi, oyuncak ve tekstil ürünlerini ihtiyacı olanlarla paylaşabileceği kumbaralara günün her saatinde eşya konulabilecek. Paylaşım noktalarına bırakılan eşyalar, Uygar Görme Engelliler Derneği aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

Her fırsatta sosyal belediyeciliğin önemini vurgulayan Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, "Sosyal belediyecilik anlayışımız gereği, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza destek olmaya devam ediyoruz. Bu gibi hizmetlerimiz imkanlarımız dahilinde artarak devam edecek. Vatandaşlarımızın da hassasiyetiyle sağlanacak destekler sayesinde çok sayıda vatandaşımızın yüzünün güleceğine inanıyoruz" dedi.