Sincan’ın simgelerinden biri olan İstasyon Park, tarih ve estetiği bir araya getiriyor. Hızlı trenden inen misafirleri gülen yüzü ile karşılayan İstasyon Park ve Kara Tren, Sincanlılara nostaljik dakikalar yaşatıyor.

Sincan Belediyesi’nin internet sitesinden alınan haberine göre, Sincan Belediyesi, misafirlerini İstasyon Park ile karşılıyor. İstasyondan inen turist ve vatandaşı içindeki dinlenme alanları, yeşillikler ve Kara Tren ile karşılayan İstasyon Parkı, büyük beğeni topluyor. Tarihi ve kültürü içinde harmanlayan Park, 60 yıllık Kara Treni ile ziyaretçileri bekliyor.Sincan’ın merkezinde yer alan İstasyon Park’ın ilçeye çok yakıştığını belirten Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna; "İstasyon Bölgesini yeniden düzenleyerek vatandaşımızın faydalanabileceği bir alan haline getirdik. Trenden inen vatandaşlarımıza hoş bir selamlama yapmak için İstasyon Park’ını hizmete sunduk. İçinde bulunan Kara Tren ile ilçemize değer katan Park’ın ilgi görmesi bizi de çok mutlu ediyor." dedi.

KARA TREN İLE KARŞILAMA

İstasyon Park, YHT Hattına çok yakın bir alanda yer alıyor. Parkın bu konumu sayesinde kara tren Ankara- Eskişehir seferini yapan son teknoloji ürünü yüksek hızlı trenle sık sık bir arada görülebiliyor. Eski ve yeninin mukayesesi olarak tanımlanabilecek görüntü, park ziyaretçilerine dinlenirken farklı duygular da yaşatıyor.

Vatandaşın dinleneceği ve iyi vakit geçireceği bir yaşam alanı olarak hazırlanan İstasyon Park, içerisindeki 93 Tonluk nostaljik tren ile kente etkileyici bir görünüm kazandırdı. Manisa’nın Alaşehir İlçesi’nden tırlarla iki parça halinde getirilen tren parka taşınarak dev vinçler yardımıyla yerleştirildi. Kumlama çalışmaları tamamlanan trenin, boyama çalışmaları da neticelenerek Sincanlıların beğenisine sunuldu.Orijinal görünümüne yeniden kavuşan nostaljik trenin 60 yıllık bir geçmişe sahip olduğu biliniyor. Park; nostaljik trenden, fıskiyeli havuza, mevsime göre çiçekli alan düzenlemesinden, oturma gruplarına, kamelyalara, pergolalara kadar birçok alandan oluşun bir yaşam yeri haline geldi. Büyük küçük herkesin de beğenisini kazanan ve her geçen gün misafir sayısını artıran Park, ilçenin simgelerinden birisi oldu. Fotoğraf severlerin de uğrak mekanı olan İstasyon Park Sincanlıların albümlerini süslüyor.