ANKARA - Gençleri bağımlılığa karşı korumak hedefiyle harekete geçen Sincan Kaymakamlığı, "Mutlu Gençler Umutlu Yarınlar" projesinde sona geldi. Geleceğin "mutlu gençler" sayesinde daha umutlu olacağını söyleyen Sincan Kaymakamı Salim Demir, projenin önümüzdeki yıl da devam edeceğini müjdeledi. Demir, "Çağdaş toplumların olmazsa olmazlarından bir tanesi, eğitimli ve sağlıklı bireylerdir" dedi.

Sincan Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sincan’da 23 lisedeki, 200 rehber öğretmen ile 25 bin öğrenciye ulaşan, Mutlu Gençler Umutlu Yarınlar Projesi’nin, 2015-2016 eğitim öğretim yılı eğitimleri tamamlandı. Öğrencilerin okul dışındaki zamanlarını sosyal kültürel ve sanatsal faaliyetlerle geçirmelerini sağlayan Sincan Kaymakamlığı, bir yıl boyunca birbirinden farklı etkinlikler düzenledi. Proje kapsamında hedef grup içerisinde bulunan öğrencilerin, aileleri ve sosyal çevresi de madde bağımlılığı ile mücadele noktasında bilinçlendirildi. Sincan Kaymakamı Salim Demir, Yeşilay Cemiyeti Ankara Şube Başkanı Şemsettin Toprak, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri Lale Konferans Salonu’nda bir araya gelerek Mutlu Gençler Umutlu Yarınlar Projesi’nin kapanış toplantısını gerçekleştirdi.

Proje ile gençleri olumsuzluklara bulaşmadan önce kazanmayı hedeflediklerini söyleyen Sincan Kaymakamı Salim Demir, "Ülkemizde yürütülen tüm üst projeler, ilçemizde pilot olarak uygulandı. Bağımlılıkla mücadele kapsamında uygulanan bir önleyici çalışmalar var, bir de tedavi amaçlı olanlar… Bizim projemiz önleyici bir proje. Bilinçlendirme çalışmalarımızla gelecekte daha sağlıklı ve eğitimli bir gençlik hedefliyoruz" diye konuştu.

Sincan Kaymakamı Demir, proje kapsamında gerçekleştirdikleri faaliyetleri anlatarak, projeye 2016-2017 eğitim öğretim yılında da devam edeceklerini müjdeledi. Demir, "Devlette devamlılık esastır. Biz devleti temsil eden kurumlar olarak, bu projeyi önümüzdeki yıl Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü işbirliğinde devam ettireceğiz. Desteğimiz ve katılımlarımızla, eğitimlerimiz yeniden öğrencilerimize ve ailelerine verilecek. Bugün çağdaş devletlerin olmazsa olmazlarından bir tanesi, eğitimli ve sağlıklı bireylerdir" dedi.

Geleceğin "mutlu gençler" sayesinde daha umutlu olacağını söyleyen Demir, "Gençler, sadece kendi geleceklerini temsil etmezler, hem kendi geleceklerini hem ailelerinin geleceğini, hem de ülkenin ve devletin geleceğini temsil ederler. Biz devlet ve toplum olarak gençlerimizin mutlu olmasını sağlarsak, devletimizin, milletimizin hem bugünü hem de yarınları umutlu olacaktır" diye konuştu.

Sincan Kaymakamı Salim Demir, konuşmasının ardından projede yer alan rehberlik öğretmenlerine katılım belgesi takdim etti.

Editör: TE Bilisim