ANKARA - Çevreci projelerle dikkat çeken Sincan Belediyesi, cam atıkların geri dönüşüme kazandırılması için örnek bir proje başlattı. 100 adet cam geri dönüşüm kumbarası şehrin en işlek caddelerine konuldu. Başkan Tuna, "Cam, yüzde 100 dönüştürülebilen tek madde. Çöpe değil, kumbaraya atılmalı" dedi.

Sincan Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, gelecek kuşaklara daha temiz ve sağlıklı bir çevre bırakmak için sürdürdüğü çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Yüzde 100 geri dönüşebilen tek madde olan cam atıkların kumbaraya atılmasını sağlamayı hedefleyen belediye, seferberlik kapsamında şehrin belirli noktalarına cam kumbaralar koydu. Kumbaralar, cam atıkların toplanması amacıyla şehrin en işlek 100 noktasındaki yerini aldı. Anadolu Cam Sanayii ve ÇEVKO işbirliği ile Sincan’a kazandırılan cam kumbaralar vatandaşların ve esnafın beğenisini topladı.

7’DEN 70’E HERKESE GERİ DÖNÜŞÜM ANLATILIYOR

Sağlıklı bir çevre ve geri dönüşümü yaygınlaştıran uygulamalarına her geçen gün yenilerini ekleyen Sincan Belediyesi, vatandaşlara yönelik bilgilendirici eğitimlerine de devam ediyor. Güngörmüşler Konakları, Hanımlar Konakları ve okullarda düzenlenen seminerlerde vatandaşlar ve öğrenciler geri dönüşüm konusunda bilgilendiriliyor. Cam, bitkisel yağ, pil ve elektronik eşya atıklarının toplanmasının öneminin vurgulandığı seminerlerde, atıkların doğaya verdiği zararlar ve yapılması gerekenler anlatılıyor.

GERİ DÖNÜŞÜMDE KARARLIYIZ

Camın, yüzde yüz dönüşebilen tek atık madde olduğuna dikkat çeken Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, "Artık Sincan’da camlar çöpe atılmayacak. Cam, yüzde 100 dönüştürülebilen tek madde. Çöpe değil, kumbaraya atılmalı. Vatandaşlarımızın da duyarlılık göstermesini ve uygulamamıza sahip çıkmasını bekliyoruz" diye konuştu. Geri dönüşüm çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirten Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, "Gelecek nesillere daha temiz ve sağlıklı bir çevre bırakmak için çalışıyoruz" dedi.
Editör: TE Bilisim