ANKARA - Sincan’da bilişim uygulamaları sayesinde vatandaşlar belediyeye, belediye de vatandaşlara kolay ve hızlı bir şekilde ulaşıyor. Sincanlılar, internetin olduğu her yerde Sincan Belediyesiyle bağlantı kurabiliyor.

Sincan Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, bilişim alanındaki yenilikleri, hizmet alanlarında uygulamak için birbirinden önemli projelere imza atıyor. Vatandaşa kolay ve hızlı şekilde ulaşabilmek için teknolojiyi hizmete dönüştüren Sincan Belediyesi, uygulamalarıyla pek çok kuruma da örnek oluyor.

CEPTEN HİZMET

Akıllı telefonlar ve tabletler için İOS ve Android işletim sistemlerine uygun uygulama geliştiren Sincan Belediyesi, hizmetlerini akıllı telefonlardan da veriyor. Sincanlılar, akıllı telefonlarından belediye hizmetleriyle ilgili bilgi alıyor, etkinlikleri takip ediyor, vergi borçlarını sorguluyor, şikayetlerini fotoğraf da ekleyerek doğrudan beyaz masaya iletebiliyor.

KAĞIT İSRAFINA SON

Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) projesini hayata geçirerek yepyeni bir dönem başlatan Sincan Belediyesi, kağıt kullanımına son vererek büyük tasarruf sağlıyor. E-imza kullanan kurumlar arasında da ilk sıralarda yer alan Sincan Belediyesinde, başkan, başkan yardımcıları, müdürler ve imza yetkisi bulunan personel, internetin olduğu her yerde resmi evrakları e-imza ile onaylayabiliyor. Bu sayede başvuru ve talepler büyük bir hızla cevaplandırılıyor, işler de daha hızlı şekilde ilerliyor.

"TIKLA" BELEDİYE İLE "KONUŞ"

Vatandaşı kolay ve hızlı hizmetle buluşturan Sincan Belediyesi, internet üzerinden de aranabiliyor. Sincan Belediyesinin, www.sincan.bel.tr uzantılı internet adresine giren vatandaşlar, "tıkla konuş" sekmesinden ücretsiz olarak belediye çağrı merkezine bağlanabiliyor.

SİNCAN BELEDİYESİ SOSYAL MEDYADA

Sincan Belediyesi, sosyal medyayı da etkin bir şekilde kullanıyor. Facebook, twitter ve instagram gibi sosyal medya ağlarında, vatandaşın isteklerine anında cevap veriliyor. Vatandaşlar, haber ve etkinliklerden de fotoğraf ve videolar aracılığıyla haberdar ediliyor.

Sincan’ın örnek şehir olma yolunda hızla ilerlemesini sağlayan Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, "Vatandaşlarımız hizmetlerimizden belediyemize gelmeden e-belediye uygulamamız sayesinde yararlanabiliyor. Uygulamalarımız, belediyemizde hizmetlerin hızlı, kolay, kaliteli ve güncel olarak sunulması için de oldukça faydalı oldu. Elektronik belgeleme ve arşiv sitemi ile vatandaşlarımızın işlemlerinin daha hızlı yapılmasını sağlıyoruz. Teknolojiyi en hızlı ve en verimli kullanarak vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz" dedi.

Editör: TE Bilisim