ANKARA - Sincan Belediyesi, kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında birbirinden güzel tiyatro oyunlarını Sincanlılarla buluşturmaya devam ediyor. 3’ü çocuklar için olan 6 tiyatro oyunu her hafta sonu aralıksız olarak perdelerini sanatseverlere açıyor.

Sincan Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sincan Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun genç yetenekleri, 2015-2016 sezonunda sergiledikleri tiyatro oyunlarıyla izleyiciden tam not aldı. Kurulduğu günden bu yana birbirinden başarılı oyunlarla seyircisini selamlayan Sincan Şehir Tiyatrosu, 3’ü minik sanatseverler için olmak üzere 6 oyunuyla sezona devam ediyor.

ÇOCUKLARA ÖZEL OYUNLAR

Etkinliklerinde minikleri unutmayan Sincan Belediyesi, çocuklar için özel gösterimlerine devam ediyor. Sincan Şehir Tiyatrosu’nun oyunlarından "Keloğlan İsrafa Karşı", "Yalancı Afacan" ve "Süper İbiş" adlı çocuk oyunları her hafta sonu saat 11.00, 12.30 ve 14.00’te minik sanatseverler için Lale Meydanı Konferans Salonunda sahneleniyor. Tiyatroseverlerin yoğun ilgi gösterdiği oyunlar, miniklerin olduğu kadar büyüklerin de beğenisini kazanıyor.

Büyükler ise her pazar saat 17.00’de Entrikalar Dolap Komedyası, Maskeliler ve Köprüden Önce Son Çıkış oyunlarıyla buluşuyor. Lale Konferans Salonu’nda ücretsiz olarak izlenebilen tüm oyunlar ayrıca okullarda da beğeniye sunuluyor.

Sincan Şehir Tiyatrosu’nun genç tiyatroculara yeteneklerini geliştirme imkânı sunduğunu kaydeden Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, bir yandan da tiyatroseverleri ücretsiz olarak tiyatroyla buluşturduklarını belirtti. Tiyatronun aynı zamanda eğitici ve öğretici bir gösteri olduğunu söyleyen Başkan Tuna, "Gerek anne ve babalara gerekse çocuklara tiyatro oyunlarıyla mesajlar vermeye çalışıyoruz" dedi.