Sincan’da gıda ve giysiden oluşan 10 tır yardım malzemesi, Bayırbucak Türkmenlerine gönderildi. Sincan Kent Meydanı’nda düzenlenen törende konuşan Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Bayırbucak’ta yaşanan drama dikkat çekerek, "Bu ağır kış şartlarında bizler de imkanlarımız ölçüsünde Bayırbucak’taki kardeşlerimize elimizden gelen yardımı yapmaya çalıştık" dedi

ANKARA - Sincan, Suriye'deki Bayırbucak Türkmenleri için seferber oldu. Kampanya kapsamında 10 tır yardım malzemesi Sincan Kent Meydanı’nda düzenlenen törenle Bayırbucak Türkmenlerine gönderildi. Törene, TBMM İdare Amiri ve Ak Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, Sincan Kaymakamı Salim Demir, Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Ak Parti Sincan İlçe Başkanı Fatih Omaç, Sincan Müftüsü Osman Şener ile Hayrat Vakfı, Kamer-Der ve Çatı-Der’in yöneticileri de katıldı.

Sincan Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, k onuşmasına Bayırbucak’ta yaşanan drama dikkat çekerek başlayan Ak Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, toplanan yardımın önemini vurguladı. İslam dininin yaşatmayı esas aldığına işaret eden Gündoğdu, Doğu Türkistan’dan Suriye’ye, Myanmar’dan Irak’a kadar birçok ülkede benzer dramlar yaşandığını ifade etti. Gündoğdu, "Allah’a hamdolsun ki bize veren el olmayı nasip etti" diye konuştu.

Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna da, Suriye’de yaşananları üzüntüyle takip ettiklerini belirterek, "Türkmen kardeşlerimiz bizim canımızdandır, kanımızdandır. Onlara yardım eli uzatmak bizim vazifemizdir. Sincanımızın yardımseverlik heyecanı da bizi çok mutlu etti. Vatandaşlarımızın desteği ile dolan bu tırlar inşallah Bayırbucak Türkmeni kardeşlerimizi sevindirir. Onlara güç verir. Biz Sincan olarak daima mazlumun, mağdurun ve zulme uğrayanların yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Suriye’de en fazla etkilenen zulüm ve soykırıma uğrayan Bayırbucak Türkmeni kardeşlerimizin her zaman yanındayız" dedi.

Geçtiğimiz günlerde Ak Parti Sincan İlçe Teşkilatının ve vatandaşların desteğiyle topladıkları yardım malzemesini Bayırbucak Türkmenlerine ulaştıran Ak Parti Sincan İlçe Başkanı Fatih Omaç ise, "Bayırbucak bölgesinde özgürlük mücadelesi veren Türkmen kardeşlerimizin haklı mücadelelerinde onlara bir nebze olsun destek olabilmek bizim için çok önemli. Hem yapılan yardımların kabulü hem de Türkmen kardeşlerimiz için Allah’a bol bol dua ediyoruz, eninde sonunda Hak ve haklı galip gelecektir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından un, gıda, giyim ve battaniyeden oluşan 10 tır yardım malzemesi, dualar eşliğinde Bayırbucak Türkmenlerine ulaşmak üzere yola çıktı.